Άκρως επικίνδυνη για την ασφάλεια των ασθενών είναι η εφημερία του «Αττικόν», όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Εδώ και καιρό το Σωματείο έχει σημειώσει πλήθος δυσλειτουργιών στο Νοσοκομείο.

Ads

 
Κλειστές χειρουργικές αίθουσες, ασθενείς σε αναμονή για να εξυπηρετηθούν, κλειστά κρεβάτια εντατικής και ελάχιστο προσωπικό για να βοηθήσει τους χιλιάδες αρρώστους που φθάνουν με την ελπίδα να σωθούν, είναι τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί. Ωστόσο, όπως αναφέρει το iatropedia.gr, εδώ και μήνες η κατάσταση έχει γίνει ακόμη χειρότερη καθώς τα ράντζα έχουν γίνει μόνιμο φαινόμενο.
 
Πάνω από 100 πτυσσόμενα κρεβάτια τοποθετούνται σε κάθε εφημερία στους διαδρόμους, στα σαλόνια αναμονής αλλά και όπου αλλού χωρούν. Και αυτό επειδή η εφημερία του νοσοκομείου ξεκινά χωρίς να υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια όπως προβλέπει ο νόμος. Συχνά μάλιστα τα ράντζα υπάρχουν στους διαδρόμους και πριν ακόμη ξεκινήσει η εφημερία.
 
Χαρακτηριστική η εφημερία της 27ης Φεβρουαρίου. «Η σημερινή γενική εφημερία στις 27 Φεβρουαρίου 2013 έχει καταστεί άκρως επικίνδυνη για την ασφάλεια των ασθενών» σημειώνουν οι εργαζόμενοι. 
 
«Από το ξεκίνημά της στις 8 π.μ. και μέχρι τις 4 μ.μ. υπήρχαν ήδη στους διαδρόμους πάνω από 100 ράντζα και φορεία. Συνεχίζεται η αθλιότητα της νοσηλείας σε ράντζα στους διαδρόμους, με αποκλειστική ευθύνη των αρμόδιων κυβερνητικών μηχανισμών. Στα προβλήματα της τραγικής έλλειψης προσωπικού, των κλειστών χειρουργικών αιθουσών και της μείωσης κλινών Εντατικής Θεραπείας από 27 σε 17, προστίθεται και το πλήρες αδιέξοδο με τη γενική εφημερία του νοσοκομείου μας» τονίζουν.
 
«Απαιτούμε από την Πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα»
σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, υπενθυμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι, με το νομικό σύμβουλο, τους γιατρούς και τους προϊσταμένους των τμημάτων έχει καταθέσει στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και ζητά κλήση του εισαγγελέα υπηρεσίας για να επέμβει άμεσα στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση.