Ένας δύτης έχασε τη ζωή του στα διυλιστήρια Ασπροπύργου των Ελληνικών Πετρελαίων, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού ανοιχτής δεξαμενής γλυκού νερού, βάθους τριών μέτρων, η οποία χρησιμοποιείται για αποθήκευση νερού ψύξης.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δύτης έχασε τις αισθήσεις του, ενώ τα αίτια του συμβάντος εξετάζονται και αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Οι υπηρεσίες του διυλιστηρίου παρείχαν ιατρική βοήθεια και τον μετέφεραν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε και ο θάνατός του.

Η ΕΛΠΕ εκφράζει τα συλληπητήρια της και σημειώνει ότι ο θανών ήταν ιδιαίτερα έμπειρος δύτης.

Ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία εκφράζει συλλυπητήριά στην οικογένεια και «ζητά από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές να ερευνήσουν τις συνθήκες του εργατικού ατυχήματος για να διαπιστωθεί αν τηρούνταν από την επιχείρηση οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και να αναζητηθούν και να καταλογιστούν οι ποινικές, αστικές και διοικητικές ευθύνες σε όσους τις έχουν».

Ads

«Τα πολύ συχνά θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας είναι στην ουσία δολοφονίες των εργαζομένων που οφείλονται αφενός στην ασυδοσία των εργοδοτών και αφετέρου στην ανυπαρξία ή τη διαφθορά των δημόσιων ελεγκτικών υπηρεσιών», αναφέρει στην ανακοίνωση.