Βοηθός ηλεκτρολόγου είναι η ειδικότητα του ναυτικού που τραυματίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε ελλιμενισμένο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο στον Πειραιά, αλλά ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ads

Το πλοίο βρίσκεται ελλιμενισμένο σε περιοχή δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής.

Είναι το τρίτο εργατικό ατύχημα που συμβαίνει μέσα σε λίγες ημέρες σε πλοίο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ναυτικού.

Άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το νέο εργατικό ατύχημα, όπως και η κατάσταση του τραυματία ναυτικού, καθώς από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες στο σχετικό Δελτίο Τύπου.

Ads

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Είχε προηγηθεί την Τρίτη 2 Απριλίου ένα ακόμα εργατικό ατύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, όπου τραυματίστηκε ένας 41χρονος ναυτικός, μέλος πληρώματος (ειδικότητας υποναύκληρος) επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου, το οποίο βρίσκεται στη Ζώνη για εργασίες επισκευής και συντήρησης. Ο 41χρονος, κατεβαίνοντας από σταθερή κάθετη σκάλα, που βρίσκεται στο εξωτερικό κατάστρωμα του πλοίου, γλίστρησε και έπεσε από ύψος περίπου 1,5 μ. με συνέπεια τον τραυματισμό του, που σύμφωνα με το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΝΕΝ είναι σοβαρός, καθώς ο ναυτικός τραυματίστηκε στην σπονδυλική στήλη.

Τέλος το Σάββατο 30 Μαρτίου έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο ένας 42χρονος εργαζόμενος σε ιδιωτικό συνεργείο στα ναυπηγεία της Χαλκίδας, όταν εγκλωβίστηκε στην μπουκαπόρτα επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου που βρισκόταν για εργασίες στα ναυπηγεία.