Με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά τη Μ. Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ.

Ads

Στην ανακοίνωση του συνδικάτου εργαζομένων και θυγατρικών εταιρειών του ΟΑΣΑ αναφέρεται ότι θα πάρουν μέρος στην συγκέντρωση που θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Υπενθυμίζεται ότι δεμένα θα παραμείνουν την Μ. Τετάρτη 1η Μαϊου τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, καθώς οι ναυτεργάτες συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Η απεργία θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Μ. Τρίτης και θα λήξει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Ads

Διαβάστε επίσης: Hellenic Train / Τροποποιήσεις και αναστολές δρομολογίων λόγω Εργατικής Πρωτομαγιάς

«Η 1η Μάη αποτελεί μέρα που επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας, καθορίζουμε στόχους, για να δυναμώσει ο αγώνας, για την προστασία και ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, για δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στις συνθήκες γαλέρας που επιδιώκουν να επιβάλλουν οι εφοπλιστές σε όλες τις κατηγορίες πλοίων», τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Καλούν σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά και σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10.30 π.μ., στο Πασαλιμάνι.

Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη και τα τρένα, καθώς απεργία έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).