Σε μαζική κινητοποίηση όλων των μεταναστών, όχι μόνο εν όψει του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς, αλλά και για τη διεκδίκηση νομιμοποίησης όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις και χορήγησης ασύλου και στέγης στους πρόσφυγες,καλεί η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και η «Ένωση Μεταναστών Εργατών» Σε ημερίδα που διοργάνωσαν υπό τον τίτλο «Εργατική Πρωτομαγιά και δικαιώματα μεταναστών», οι εκπρόσωποι των αντιρτσιστικών αυτών οργανώσεων επικεντρώθηκαν στην αναγκαιότητα του άμεσου ξεκινήματος της διαδικασίας νομιμοποίησης των μεταναστών.

Ads

«Οι μετανάστες είναι οργανικό και όχι αδύναμο κομμάτι της εργατικής τάξης», δήλωσε ο κεντρικός ομιλητής κ. Πέτρος Κωνσταντίνου, ο οποίος έκανε λόγο για «μαζική εγγραφή των εργατών μεταναστών στα συνδικάτα», τονίζοντας πως το η εν λόγω κίνηση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια επικύρωσης των εργατικών δικαιωμάτων τους. Ταυτόχρονα έκρινε αναγκαίο τα ίδια τα συνδικάτα να υποστηρίξουν την προσπάθεια και να μην υπάρξει ρατσιστική διάκριση.

Στη συζήτηση συμμετείχαν και μετανάστες από την Αφρική την Ασία καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Αλβανών Ελλάδας. Όλοι τους δήλωσαν πως το Ελληνικό κράτος ζητάει από τους ίδιους να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους χωρίς ωστόσο αρνείται να τους αναγνωρίζεται το παραμικρό δικαίωμα. Παράλληλα κατέκριναν την ρατσιστική συμπεριφορά όλων των φορέων και των «οργάνων» του κράτους σε όλους τους τομείς.

«Δεχόμαστε συνεχείς αναίτιες επιθέσεις από την αστυνομία και τους φασιστές. Το μόνο που ζητάμε είναι να ενσωματωθούμε με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε πολλά χρόνια στην Ελλάδα και πιστεύω πως έχουμε το δικαίωμα όχι μόνο να νιώθουμε αλλά και να Θεωρούμαστε Έλληνες πολίτες», δήλωσε ο Μουσταφά Ντάου μετανάστης από τη Σενεγάλη.

Ads

Όλοι πάντως οι ομιλητές τόνισαν πως για να επιτευχθούν οι στόχοι θα πρέπει όλοι οι μετανάστες αλλά και όλοι οι συνειδητοποιημένοι Έλληνες πολίτες, να ενωθούν και να συνδράμουν στον αγώνα για το άκρως ευαίσθητο θέμα της θεμελίωσης των δικαιωμάτων των μεταναστών και ειδικά στους χώρους εργασίας.

Η διαδήλωση θα γίνει ανήμερα την εργατική πρωτομαγιά με προσυγκέντρωση στις 10.30πμ στο Μουσείο-Πολυτεχνείο.