Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό «μαύρου χρήματος» στις Μονές του Αγίου Όρους ξεκίνησε η Αρχή κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, περίπου δύο εβδομάδες πριν από τις νέες εκλογές της 25ης Ιουνίου και με φόντο τις πληροφορίες για σημαντική συμβολή τους στην «εκτόξευση» το κόμματος Νίκη, το οποίο βρίσκεται στο «κατώφλι» της εισόδου της Βουλής.

Ads

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ieidiseis, ο πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Αντεισαγγελέας ΑΠ ε.τ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να ελεγχθούν εκτενώς τα οικονομικά των μοναστηριών του Αγίου Όρους, με ζητούμενο τον εντοπισμό ποσών που ενδεχομένως προέρχονται από «ύποπτες» αφετηρίες.

Διαβάστε επίσης: Ο ρόλος του Αγίου Όρους στο φαινόμενο «Νίκη» – Γιατί ανησυχεί η ΝΔ

Όπως διευκρινίζεται από δικαστικές πηγές, οι έρευνες του κ. Βουρλιώτη δεν στρέφονται κατά του κόμματος «Νίκη – Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα», αλλά έχουν στόχο τα οικονομικά των Μονών του Αγίου Ορους. Εάν όμως, στο πλαίσιο αυτής της διερεύνησης, η Αρχή «σκοντάψει» σε πρόσωπα, που θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές με το ΝΙΚΗ, τότε θα υπάρξει συνέχεια.

Ads

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη 15 παράλληλες έρευνες, που αφορούν κάθε Μονή ξεχωριστά, ενώ ανασύρονται και παλαιότερες έρευνες της Αρχής Ξεπλύματος, για το Άγιον Όρος, που είχαν αρχειοθετηθεί, καθώς δεν είχαν βρεθεί στοιχεία.