Ολοκληρώθηκε η νεκροψία- νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης και τα στοιχεία που προέκυψαν για την μακάβρια, σοκαριστική αποκάλυψη με το νεκρό έμβρυο που εντοπίστηκε χθες σε κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών στη Λάρισα, είναι αρκετά σημαντικά για τις αρχές οι οποίες και συνεχίζουν τις έρευνες.

Ads

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως το έμβρυο ήταν 24 εκατοστών και περίπου 250 γραμμαρίων. Έτσι κατά προσέγγιση ήταν έμβρυο 5 μηνών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, το έμβρυο ήταν νεκρό μέσα στην μήτρα της γυναίκας. Οι κακώσεις που έφερε ήταν μεταθανάτιες κατά την φάση εξόδου. Η επέμβαση σύμφωνα με τα στοιχεία έγινε από άνθρωπο γνώστη της ιατρικής τέχνης και σε οργανωμένο χώρο που διέθετε ό,τι χρειαζόταν.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή «το κύημα ήταν νεκρό στην μήτρα». Οι ιστολογικές εξετάσεις λοιπόν θα δείξουν κάτι πολύ σημαντικό. Θα αποκαλύψουν αν το παιδί ήταν νεκρό από φυσικά αίτια ή αν θανατώθηκε με στόχο την έξοδό του.

Ads

Μετά και τα ιατροδικαστικά συμπεράσματα οι αστυνομικές Αρχές συντονίζουν τις έρευνες ώστε να αρχίσουν να δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Να σημειωθεί πως το νεκρό έμβρυο εντοπίστηκε μαζί με μέρος του πλακούντα, από υπάλληλο, σε σακούλα του κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Η αστυνομία επιχειρεί με βάση τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων να διαπιστώσει από ποια περιοχή του νομού μεταφέρθηκε το νεκρό έμβρυο στο κέντρο διαλογής, ενώ με βάση τη λήψη γενετικού υλικού η αστυνομία επιδιώκει να λάβει κάποιες απαντήσεις, ώστε να εντοπιστεί η μητέρα του.