Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη δολοφονία του 37χρονου δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια. Μάλιστα η Αντιρομοκρατική φέρεται να αναμένει την προκήρυξη της επίθεσης, ώστε να αποκαλυφθεί μέρος του «επιχειρησιακού τμήματος» της δολοφονικής επίθεσης,η οποία σύμφωνα με τη βαλιστική εξέταση πραγματοποιήθηκε με όπλα της «Σέχτας Επαναστατών». Ο Σωκράτης Γκιόλιας κηδεύτηκε σήμερα στο ναό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη.

Ads

Οι συνεργάτες του Σωκράτη Γκιόλια εμφανίστηκαν στην κηδεία φορώντας μαύρα μπλουζάκια που μπροστά είχαν φωτογραφία του δημοσιογράφου και αναγράφονταν «Σωκράτης Γκιόλιας, Ελεύθερη Φωνή» και στην πλάτη είχε έναν στόχο που έγραφε «Θα φωνάζω».

Οι αρχές προσπαθούν να συλλέξουν και οπτικό υλικό από κάμερες αλλά να βρουν περισσότερες μαρτυρίες από την περιοχή όπου βρέθηκε καμένο το φερόμενο ως αυτοκίνητο διαφυγής ή από το σημείο από όπου εκλάπη το περασμένο Σάββατο, στον Άλιμο. Η Αστυνομία αναζητά στοιχεία και στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του δημοσιογράφου.

Στις επόμενες μέρες, πιθανόν και άυριο, αναμένεται να καταθέσει η σύζυγος του Γκιόλια και ίσως δώσει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για την Αντιτρομοκρατική, καθώς οι μαρτυρίες από τους περίοικους για τους δράστες είναι ελάχιστες.

Ads

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα του θύματος ενδέχεται να έχει δει έναν από τους δράστες, αυτόν που μίλησε με τον Σωκράτη Γκιόλια από την οθόνη της εισόδου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στην επίθεση έλαβαν μέρος τρία άτομα, από τα οποία δύο περίμεναν το δημοσιογράφο στην είσοδο και το τρίτο στο δρόμο κοντά στο κλεμμένο αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν.

Ο ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο Σωκράτης Γκιόλιας δέχθηκε και τις 16 σφαίρες στο σώμα. Τις περισσότερες τις έχει δεχτεί στην πλάτη, γεγονός που δείχνει ότι προσπάθησε να διαφύγει και ο ένας από τους τρομοκράτες συνέχιζε να τον πυροβολεί. Ο δεύτερος δράστης της επίθεσης φέρεται να πυροβόλησε τον Γκιόλια τρεις φορές στο κεφάλι.

Οι Αντιτρομοκρατική φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να υπήρχε και άλλο άτομο, με δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο παρακολουθούσε από απόσταση, προφανώς για λόγους ασφάλειας.

Επιπλέον, ερευνάται μαρτυρία για άτομο με μοτοσικλέτα, που φέρεται να παρακολουθούσε το σπίτι του δημοσιογράφου τις τελευταίες δέκα μέρες.