Έρευνες σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στα Εξάρχεια διενεργεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία εντόπισε βαρύ οπλισμό σε πορτ παγκάζ αυτοκινήτου στη Νεάπολη. Ερευνάται και δεύτερο διαμέρισμα στον Πειραιά. Επιθέσεις με γκαζάκια σε γραφεία πολιτικών στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στα Εξάρχεια, βρέθηκαν σε πορτ παγκάζ ενοικιασμένου αυτοκινήτου δύο σακίδια πλάτης που φέρονται να περιείχαν δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ με κομμένα κοντάκια, τέσσερις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου F1, τρεις γεμιστήρες μετά φυσιγγιών, εκ των οποίων δύο των 20 τεμαχίων και ένα των έξι τεμαχίων αντίστοιχα, τρεις γεμιστήρες κενές φυσιγγίων, δύο μεγάλα κουτιά σφραγισμένα με 720 φυσίγγια των 7,62 mm το καθένα και ένα ζευγάρι υφασμάτινα γάντια.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το αυτοκίνητο είχε νοικιαστεί από έναν από τους τρεις συλληφθέντες για την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ, στα Εξάρχεια, το 2005.
 
Το αυτοκίνητο είχε ενοικιαστεί στις 6 Μαρτίου από εταιρεία ενοικιάσεως στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ο ενοικιαστής δεν το επέστρεψε στην εταιρία (είχε συμφωνήσει για τις 10 Μαρτίου) και η αστυνομία το εντόπισε τυχαία στα Εξάρχεια.

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν τρεις επιθέσεις με γκαζάκια σε γραφεία πολιτικών (δες εδώ περισσότερα).

Ads