Εντολή για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση έδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή, κάλεσε δια του Κ. Μπαρμπαρούση, σε πραξικόπημα προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κοινοβουλίου, το οποίο, αποδεχόμενο ομόφωνα σχετική πρόταση του Νίκου Βούτση, αποφάσισε να αποβληθούν οι βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος από την αίθουσα. 

Στη συνέχεια ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος από το βήμα της Βουλής ζήτησε την ποινική δίωξη των χρυσαυγιτών βουλευτών. Επίσης ζήτησε από τη βουλή να εγκρίνει την «άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή για να μπορέσει να εφαρμόσει η δικαιοσύνη τους νόμους».

Στη συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της ομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση, δίνοντας παράλληλα εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Ads

Η ομιλία Μπαρμπαρούση:

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο κ. Κοντονής δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προς τη στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων, υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή.

Επίσης προφορική μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης κατά του Μπαρμπαρούση αλλά και κατά τη Χρυσής Αυγής. 

Οι κ.κ. Καμμένος και Κουβέλης προσκόμισαν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ζαχαρή, βίντεο με τον βουλευτή και επικυρωμένα πρακτικά της ομιλίας του στη Βουλή. Σε δηλώσεις τους κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο καταλόγισαν κακουργηματικές πράξεις στο βουλευτή της ΧΑ επισημαίνοντας ότι ζήτησαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.