Αυτοκτονία δείχνουν τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον θάνατο του 29χρονου διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ερέτριας το βράδυ της Πέμπτης 26 Αυγούστου, δίχως όμως να αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο, καθώς στο μικροσκόπιο της αστυνομίας βρίσκεται ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε στο ντουλαπάλι του αυτοκινήτου.

Ads

Οι αστυνομικοί βρήκαν το νεκρό συνάδελφό τους μέσα στο ιδιωτικό του αυτοκίνητο, και εκείνος κρατούσε το όπλο και το δάχτυλό του ήταν ακόμα στη σκανδάλη του ατομικού του όπλου. Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιοπούλου, η πύλη εισόδου της σφαίρας ήταν από την δεξιά πλευρά στον κρόταφο. Το τραύμα ήταν διαμπερές. Η σφαίρα πέτυχε και το τζάμι του οδηγού, το οποίο βρέθηκε σπασμένο. 

Στο σημείωμα, που βρέθηκε ο υπαστυνόμος αναφέρει ότι υπεραγαπάει τη σύζυγό του και ότι είναι ερωτευμένος μαζί της, ότι επιθυμούσε να γυρίσει στην Αθήνα και να υπηρετήσει σε κεντρική υπηρεσία της Ασφάλειας (όπου υπηρετούσε και στο παρελθόν), ενώ στη συνέχεια εξηγεί τους καθαρά προσωπικούς λόγους που έχουν να κάνουν με τα όνειρα που είχε για τη ζωή, που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα (εάν τελικά αποδειχτεί από την έρευνα ότι έχουμε να κάνουμε με αυτοχειρία).

Δύο μήνες πριν γεννήθηκε η κόρη του

Το χρονικό της αυτοκτονίας του διοικητή άρχισε να ξεδιπλώνεται το μεσημέρι της 26ης Ιουνίου. Ο αξιωματικός έφυγε από την υπηρεσία του στις 15:00 χωρίς όμως ποτέ να φθάσει στο σπίτι του. Η σύζυγος του, με την οποία απέκτησε τον Ιούνιο το πρώτο τους παιδί, τον έψαχνε εναγωνίως καθώς δεν της είχε πει το παραμικρό και ανησυχούσε που απουσίαζε τόσες ώρες. Λίγο μετά τις 21:15 ο 29χρονος βρέθηκε νεκρός εντός του ιδιωτικού αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν παρκαρισμένο σε πλατεία κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ads

Ο νεαρός αξιωματικός, υπαστυνόμος Α’ στον βαθμό, που είχε προϋπηρεσία στο Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής ενώ τα τελευταία δυο χρόνια διατελούσε χρέη Διοικητή στην Ερέτρια, δεν είχε εκδηλώσει περίεργη ή ανησυχητική συμπεριφορά. Συνάδελφοι του κάνουν λόγο για ένα άτομο που δεν δημιουργούσε προβλήματα, ενώ μόλις λίγες ημέρες είχε παντρευτεί και περίπου δύο μήνες πριν είχε γεννηθεί η κόρη του. Σημειώνεται ότι ο 30χρονος αξιωματικός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., . Μέχρι πριν από δύο χρόνια υπηρετούσε σε κεντρική υπηρεσία της Ασφάλειας Αττικής με έδρα τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Μάλιστα μέχρι και λίγο πριν φύγει από το γραφείο, το μεσημέρι της Πέμπτης, τηλεφωνούσε σε συναδέλφους για τον συντονισμό της Aστυνομίας για μια μεγάλη εκδήλωση πολιτιστικού συλλόγου που θα γινόταν το ερχόμενο Σάββατο. Αστυνομικές πηγές τονίζουν πάντως ότι η έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας τώρα ξεκίνησε και ακόμα δεν έχει αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, παρά τις ενδείξεις περί αυτοκτονίας.