Τα επτά – χρόνια λειτουργίας – κλείνει σήμερα το Μουσείο της Ακρόπολης. Και σε αυτά έχει δεχτεί 9,5 εκ. επισκέπτες. Έως το φθινόπωρο εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. επισκέπτες.

Ads

«Υπάρχει σταθερότητα στην επισκεψιμότητα και μπορούμε να διατηρήσουμε τα μεγέθη από τον πρώτο χρόνο» δήλωσε ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, δίνοντας σήμερα στην δημοσιότητα τον ετήσιο απολογισμό του Μουσείου.

«Η σταθερή διατήρηση του επιπέδου παρεχομένων υπηρεσιών στους επισκέπτες, η αύξηση των ψηφιακών εφαρμογών στους εκθεσιακούς χώρους και η καθιέρωση ενός πρωτοποριακού προγράμματος περιοδικών εκθέσεων χαρακτήρισαν τον έβδομο χρόνο λειτουργίας του Μουσείου» είπε ο Δημήτρης Παντερμαλής, σύμφωνα με τον οποίο, «το προσωπικό φύλαξης και υποδοχής του Μουσείου, ανταποκρίθηκε με επιτυχία στον απαιτητικό αριθμό των, κατά μέσο όρο, 4.000 επισκεπτών ημερησίως».

Ειδικότερα, την τελευταία χρονιά (από τον Μάιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016) το Μουσείο δέχθηκε συνολικά 1.425.100 επισκέπτες. Από αυτούς, η πλειοψηφία είναι Έλληνες, και ακολουθούν επισκέπτες από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Αυστραλία, την Ισπανία, τον Καναδά και την Κίνα.

Ads