«Είδα από την αρχή το σκηνικό, μέχρι που ήρθε να πάρει τον άνθρωπο ένα καραβάκι, δεν ήρθε καν σκάφος λιμενικού. Ο άνθρωπος προσπαθούσε να μπει στο πλοίο και τον έριξαν στη θάλασσα» λέει η Φ. Π. στο tvxs, αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού περιστατικού κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο 36χρονος άνδρας.

Ads

Η Φ.Π. ήταν στο κατάστρωμα διπλανού πλοίου με προορισμό τα Χανιά.

«Το Blue Horizon πηγαίνει στο Ηράκλειο, αλλά όσοι ταξιδεύουμε συχνά Πειραιά – Κρήτη ξέρουμε πως φεύγουν την ίδια ώρα. Ήμουν στο κατάστρωμα με δύο ηλικιωμένους ανθρώπους όταν ξαφνικά είδα τον άνθρωπο να προσπαθεί να μπει στο πλοίο. Οι άνδρες του πληρώματος τον έσπρωχναν και του έλεγαν: έξω από εδώ. Τέσσερις φορές προσπάθησε να μπει και άλλες τόσες τον έσπρωχναν με δύναμη χωρίς να του δώσουν την ευκαιρία να μιλήσει καν. Βλέπω τη ράμπα να ανεβαίνει κι εκεί του ρίχνουν την τελική σπρωξιά. Έβαλε ο άνθρωπος το χέρι του να πιαστεί από τη ράμπα, δεν τα κατάφερε.

»Τον πήραν τα απόνερα, τον χάσαμε από το οπτικό μας πεδίο. Τα νερά άργησαν να ηρεμήσουν κι ελπίζαμε να βγει ζωντανός αλλά σε δέκα λεπτά είδαμε το πτώμα να επιπλέει. Είμαστε ακόμα σοκαρισμένοι, δε μπορούμε να συνέλθουμε. Όλοι στο πλοίο συζητάμε για αυτό, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση. Καμία αξία η ανθρώπινη ζωή. Επίσης μας λένε εδώ πως δεν φεύγει πλοίο χωρίς την παρουσία τουλάχιστον δύο λιμενικών. Τι έκαναν αυτοί; Πώς το επέτρεψαν;».

Ads

Αργά το βράδυ της Τρίτης, ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο που επιβεβαιώνει τη μαρτυρία και οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του καπετάνιου και του πληρώματος του πλοίου, καθώς προκύπτουν σαφείς ευθύνες τους για το τραγικό συμβάν.