Ο πρώην γενικός γραμματέας του Κυριάκου Μητσοτάκη και ανιψιός του, Γρηγόρης Δημητριάδης, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες από την κεκλεισμένων των θυρών Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – να ομολόγησε πως γνωρίζει τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο, ο οποίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο των αποκαλύψεων σχετικά με τις παρακολουθήσεις. Αντίθετα υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο, το όνομα του οποίου επίσης έχει εμπλακεί στην υπόθεση των λογισμικών παρακολούθησης. 

Ads

Ο Γιάννης Λαβράνος, που σχετίζεται με την εταιρεία Krikel (γνωστή για το σύστημα Tetra-Sepura), η οποία μεταξύ άλλων είναι προμηθευτής συστημάτων ασφαλείας και επικοινωνιών της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με το πόρισμα της Εθνικής Αρχικής Διαφάνειας (ΕΑΔ), η Krikel συνήψε έξι απόρρητες συμβάσεις με το Δημόσιο την περίοδο 2018-2021.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των Reporters United και «Εφημερίδας των Συντακτών», ο Φέλιξ Μπίτζιος διετέλεσε αναπληρωτής διαχειριστής της Intellexa (της εταιρείας που εμπορεύεται το Predator) από τις 31 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Ιουνίου 2021. Ήταν παράλληλα εκπρόσωπος του υποκαταστήματος της Feroveno στην Ελλάδα, εταιρείας που επίσης ανήκει στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa, ως τον Νοέμβριο του 2021. Επίσης διετέλεσε σύμβουλος της Krikel το 2018.

Υπενθυμίζεται ότι μία μέρα μετά τις αποκαλύψεις για τους δύο επιχειρηματίες και τις διασυνδέσεις τους με το Μαξίμου, ο Γρηγόρης Δημητριάδης παραιτήθηκε. 

Ads

► Διαβάστε στο Tvxs.gr το αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τους δύο επιχειρηματίες: Το κονσόρτσιουμ: Ποιος(οι) επιχειρηματίες εξασφάλισαν το predator για την κυβέρνηση Μητσοτάκη;