Στο αρχείο έθεσε η κοινοβουλευτική Επιτροπή Πόθεν Έσχες τον φάκελο του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη σχετικά με την υπόθεση των μετοχών της κατασκευαστικής εταιρείας που όπως αποδείχθηκε είχε στην κατοχή του πριν αναλάβει υπουργός επικρατείας. Η Επιτροπή αποφάνθηκε πως δεν υπήρξε παράβαση της νομοθεσίας.

Ads

Υπενθυμίζεται πως το πόθεν έσχες του Αλέκου Φλαμπουράρη είχε παραπεμφθεί για περαιτέρω έλεγχο, ύστερα και από προεκλογικά δημοσιεύματα, κυρίως του Πρώτου Θέματος, που έκαναν λόγο για «σκάνδαλο». Δημοσιεύματα που η ΝΔ τα «σήκωσε ψηλά» κατά την προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του αφηγήματος «και ο ΣΥΡΙΖΑ μέρος της διαπλοκής είναι».

«Υπάρχει προσπάθεια σπίλωσης δική μου και εμμέσως και του ΣΥΡΙΖΑ», είχε δηλώσει ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «λασπολογία και διασπορά κατασκευασμένων ειδήσεων» από τη «ναυαρχίδα του κίτρινου Τύπου και της παραδημοσιογραφίας, που συνεχίζει το ρόλο του κομιστή της διαπλοκής, σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης:

Την εισήγηση έκανε ο ορκωτός λογιστής που είχε αναλάβει την υπόθεση και έγινε δεκτή με ψήφους πέντε έναντι δύο. Ειδικότερα την εισήγηση του ορκωτού λογιστή υπερψήφισαν οι Γιώργος Βαρεμένος, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο αντιεισαγγελέας της επιτροπής Νικολούδης. Αντίθετα υπέρ της συνέχισης της διερεύνησης της υπόθεσης στη λογική της παράβασης καθήκοντος τάχθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης και η εκπρόσωπος του Αρείου Πάγου.

Ads

Αντίθετα με την υπόθεση του Αλέκου Φλαμπουράρη, η Επιτροπή αποφάσισε να συνεχιστεί η έρευνα για τη δήλωση «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Πρόκειται για καθυστερημένη κατάθεση της δήλωσης πόθεν έσχες κατά 3,5 χρόνια και θα εξεταστεί κατά προτεραιότητα, η δήλωση που υπέβαλλε όταν ήταν υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείο, η υπόθεση του «πόθεν έσχες» του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, θα απασχολήσει την Επιτροπή σε επόμενη συνεδρίαση.