«Η αστική δικαιοσύνη κατακρίνεται για την ταξική  μεροληψία της και στα δικαστικά συμβούλια, αφού είτε δεν κρίνονται προφυλακισμένοι υψηλά ιστάμενοι που κατηγορούνται για σοβαρά κακουργήματα, είτε παύει η προφυλάκιση μετά από αποφάσεις που κρίνουν θετικά το αίτημα παύσης της προφυλάκισής τους. Ενδεικτικές οι περιπτώσεις Λιγνάδη, αστυνομικών που εκτέλεσαν το Σαμπάνη και τον Φραγκούλη, του αστυνομικού βιαστή της Ηλιούπολης κ.ά» λένε στο tvxs εκπρόσωποι της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη 12χρονη επιζήσασα trafficking από τον Κολωνό.

Ads

Υπογραμμίζουν, πως «σε αυτή την προσπάθειά του το κεφάλαιο έχει συμπαραστάτη και αρωγό το κράτος του. Τα κυκλώματα που δρουν (οι νέοι επιχειρηματίες) βρίσκονται στο απυρόβλητο απο διωκτικούς μηχανισμούς και δικαιοσύνη».

Σε ανακοίνωσή τους θέτουν ερωτήματα που αρνείται να απαντήσει η πολιτεία και περιγράφουν στη συνέντευξη που ακολουθεί, με ποιον τρόπο έχει πλαισιώσει η πρωτοβουλία την ανήλικη, την ώρα που η επίσημη πολιτεία την αφήνει εκτεθειμένη απέναντι σε ένα σύστημα που την στοχοποιεί, την απειλεί, την τραυματίζει, όπως συνέβη πριν λίγες μέρες όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι προκειμένου να μην κατονομάσει τους βιαστές της. 

 

Η υπόθεση της 12χρονης και της 19χρονης Ε. έχουν κοινό παρονομαστή τον εναγκαλισμό κράτους – παρακράτους – μαφίας – δικαιοσύνης όπως αναφέρετε και στην ανακοίνωσή σας.  Γιατί και με  ποιον τρόπο το κράτος συγκαλύπτει τα εγκλήματα και αφήνει έκθετα τα θύματα έμφυλης βίας;

Ads

 

Η υπόθεση trafficking, εκμετάλλευσης και εμπορίας  ανθρώπων, οι παιδοβιασμοί και οι βιασμοί γυναικών, έχει στις μέρες μας γιγαντωθεί  και παίρνει χαρακτηριστικά ενος νέου πεδίου «ανάπτυξης» και κερδοφορίας σε όλο τον κόσμο. Ως ένας τέτοιος «κλάδος της καπιταλιστικής οικονομίας», αποτελεί έναν  σύγχρονο όρο εκμετάλλευσης  όχι μόνο της εργατικής δύναμης με τους κλασικούς όρους , αλλά  και κάθε  ίχνος   της ίδιας της ζωής και υπαρξης του ανθρώπου.

 

Σε αυτή την προσπάθειά του το κεφάλαιο έχει συμπαραστάτη και αρωγό το κράτος του. Τα κυκλώματα που δρουν (οι νέοι επιχειρηματίες) βρίσκονται στο απυρόβλητο από διωκτικούς μηχανισμούς και δικαιοσύνη.  Στην περίπτωση της 12χρονης  και της Ε. είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα το πόσο ευνοϊκά  τους παρέχεται κάθε διευκόλυνση,  κάθε πληροφόρηση εκ των έσω, για να μην αποκαλυφθούν τα πάνω κλιμάκια αυτού του κυκλώματος. 
 

Ιδιαίτερα στην περίπτωση της 12χρονης, έχουμε από την αρχή την προσπάθεια,  να μην ανοίξει το θέμα , να μείνει πολύ χαμηλά , σε μια κλίμακα επιπέδου της γειτονιάς, όπου ένας κακός άνθρωπος (ο Μϊχος) εκμεταλλεύτηκε μια φτωχή οικογένεια και έκανε ό,τι έκανε . Έγινε προσπάθεια να κρυφτούν οι διασυνδέσεις του, πολιτικές και προσωπικές με την αστυνομία, την εκκλησία, την ηγεσία της ΝΔ . Η  αστυνομία δεν ήθελε να γίνει η καταγγελία από τους γονείς, καθυστερούσε τους έστελνε από το Αννα στον Καϊάφα. Η επιμονή από την οικογένεια και το κίνημα αλληλεγγύης ήταν αυτό που επέβαλε μέχρι σήμερα το σπάσιμο της σιωπής.

 

Τα φαινόμενα εκφοβισμού και  τρομοκράτησης κυρίως της 12χρονης (όταν άρχισε να μιλάει), είναι επαναλαμβανόμενα. Τα τελευταία γεγονότα επίθεσης στο σπίτι που μένει, παίρνουν άλλο χαρακτήρα, απόπειρας μαφιόζικης-δολοφονικής, όταν βρισκόταν μόνη της στο σπίτι. Σε όλα αυτά τα γεγονότα  η αστυνομία , παρά τις καταγγελίες είναι απούσα-απλός θεατής. Το κράτος κεντρικό και τοπικό (Δήμος) και οι θεσμοί του, αφήνουν την πολυμελή οικογένεια στο έλεος της φτώχειας τους, χωρίς ίχνος μιας στοιχειώδους βοήθειας. 

 

Οι στυγεροί φυσικοί παιδοβιαστές βρίσκονται στο απυρόβλητο, ο Μίχος κοντεύει να ξεχαστεί, αλλά η 12χρονη και η οικογένεια της είναι συνεχώς στο προσκήνιο με κυβερνητική γραμμή, αλλά και με αιχμές. Επιδίωξή τους να στοχοποιηθεί η οικογένεια και όχι  το σύστημα που εκθρέφει και αναπτύσσει τα φαινόμενα αυτά, να αναδειχθεί και εδώ η «ατομική ευθύνη»  του σταθμάρχη  και όχι οι κρατικές ευθύνες  για την κατάσταση  στον ΟΣΕ, όπως  στο στυγερό έγκλημα που άφησε νεκρούς 57 ανθρώπους.

 

Με ποιον τρόπο πλαισιώνει η πρωτοβουλία σας τη 12χρονη;

 

Η 12χρονη όπως και η υπόλοιπη οικογένεια δεν υποστηρίχτηκε  από τις κρατικές και δημοτικές δομές, από ψυχολογική, παιδαγωγική και οικονομική πλευρά

Μόνη στήριξη στην οικογένεια απέναντι στην εγκατάλειψη των κρατικών και δημοτικών δομών αποτελούν οι δράσεις της Επιτροπής Αλληλεγγύης, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αριστοτέλης» της περιοχής, της Λ.Σ. Κολωνού και άλλων συλλογικοτήτων.Η στήριξή μας είναι πολύπλευρη με σεβασμό παίρνοντας υπόψη τις ανάγκες της πολυμελούς οικογένειας, που έχουν αναλάβει η γιαγιά και η θεία, που πράγματι δίνουν τεράστιο αγώνα για να σταθούν στα πόδια τους, η γιαγιά με μια μικρή σύνταξη να συντηρήσει 4 παιδιά και η θεία άνεργη με άλλα δύο, καταλαβαίνουμε ότι οι ανάγκες είναι τεράστιες σε όλα τα επίπεδα.

 

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Αριστοτέλης έχει ανοίξει λογαριασμό οικονομικής στήριξης της οικογένειας, όπου η ανταπόκριση πανελλαδικά από σωματεία αλλά και απλό κόσμο είναι σημαντική. Στηρίζουμε με μαθήματα  από αλληλέγγυους εκπαιδευτικούς ενισχυτικά τα μεγαλύτερα παιδιά του Λυκείου, όπως αντίστοιχα και τα μικρότερα του δημοτικού. 

Στην επιτροπή συμμετέχει γιατρός ψυχίατρος που η συμβολή του είναι ουσιαστική στο πώς θα στηρίξουμε  την πολλαπλά τραυματισμένη 12χρονη αλλά και την υπόλοιπη οικογένεια. Εχουμε δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και είμαστε δίπλα σε κάθε καθημερινό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικογένεια. Διεκδικούμε το αυτονόητο, την ολόπλευρη στήριξη του 12χρονου κοριτσιού και όλης της οικογένειας της από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς δήμου και κράτους.

 

Τι φανερώνει η απόφαση της Δικαιοσύνης να κρατά τη μητέρα της στη φυλακή αλλά και το γεγονός ότι ο Δ.Μ. αστυνομικός και θύτης στην υπόθεση της Ε. είναι έξω και την απειλεί; 

 

Η μητέρα δεν έχει δικαστεί και κριθεί ως ένοχη, είναι όμως προφυλακισμένη μέχρι τη δίκη. Υποστηρίζουμε το αίτημα των δικηγόρων της μητέρας να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση και έκδοση απόφασης για την υπόθεση. Η αστική δικαιοσύνη κατακρίνεται για την ταξική  μεροληψία της και στα δικαστικά συμβούλια, αφού είτε δεν κρίνονται προφυλακισμένοι υψηλά ιστάμενοι που κατηγορούνται για σοβαρά κακουργήματα, είτε παύει η προφυλάκιση μετά από αποφάσεις που κρίνουν θετικά το αίτημα παύσης της προφυλάκισής τους. Ενδεικτικές οι περιπτώσεις Λιγνάδη, αστυνομικών που εκτέλεσαν το Σαμπάνη και τον Φραγκούλη, του αστυνομικού βιαστή της Ηλιούπολης κλπ. 

 

Το πρώτο αίτημα να λήξει η προφυλάκιση της μητέρας, κρίθηκε από 3 δικαστικούς και η εισηγήτρια πρότεινε να αποφυλακιστεί, αλλά, με τις ψήφους των άλλων 2 να πλειοψηφούν, παρέμεινε προφυλακισμένη. Η εμπλοκή της στην έκδοση της 12χρονης ή η γνώση της για τους βιασμούς της δεν έχει αποδειχθεί και θα κριθεί στη δίκη. 

 

Άλλο η κατηγορία της μαστροπείας και της έκδοσης της ανήλικης και άλλο η παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ συσκοτίζουν τις διαπλοκές του Μίχου τοπικού κομματάρχη της ΝΔ, με την αστυνομία, τους πολιτικούς παράγοντες της Ν.Δ.,  την εκκλησία, με οικονομικούς παράγοντες κλπ, και επιχειρούν τη συγκάλυψη των ευθυνών των εμπλεκόμενων στο κύκλωμα οικονομικών ισχυρών, δημιουργώντας αντιπερισπασμό με την καλλιέργεια κλίματος για να θεωρείται η μάνα συνεργός, να επιβάλλουν κλίμα αποδοχής της συλλογικής ευθύνης και να αποπροσανατολίσουν από την αναγκαία αποκάλυψη των διασυνδέσεων του κυκλώματος. Υποψήφιος με τον Πατούλη ήταν και ένας ακόμα αθλητικός παράγοντας που συνελήφθη στις 19/2/2023.

 

Δεν τεκμηριώνεται από τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα η εμπλοκή της μητέρας σε μαστροπεία, ούτε από τις μαρτυρίες των παιδιών της. Ήταν αυτή που, μετά από τη ανακάλυψη των μηνυμάτων στο κινητό της 12χρονης από τη θεία του κοριτσιού και την ενημέρωση και προτροπή της προς τη μητέρα να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία, κατήγγειλε το γεγονός τέλος Αυγούστου  πρώτη φορά στο Α.Τ. Κολωνού που επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και της είπαν να ξαναπεράσει και την επόμενη μέρα, ενώ την επόμενη την παρέπεμψαν  στο τμήμα ανηλίκων της ΓΑΔΑ. 

Η ΓΑΔΑ επί 40 μέρες απέτρεπε τη μάνα να καταθέσει μήνυση στον εισαγγελέα, ώστε να μπορέσουν όπως την ενημέρωσαν να τον παρακολουθούν, να τον τυλίξουν και να μη χάσουν στοιχεία. Η μητέρα ήξερε ότι είχαν τεθεί σε παρακολούθηση οι συνομιλίες του Μίχου και οι δικές της και από όσα έχουν έρθει στη δημοσιότητα η μητέρα έστειλε μήνυμα στον  Μίχο έξαλλη για αυτό που έμαθε, τον κατηγόρησε και του είπε ότι θα τον καταγγείλει στην αστυνομία, η δική του απάντηση ήταν ότι αν το κάνει θα βρει και αυτή τον μπελά της, χωρίς σε αυτές τις συνομιλίες να καταγράφεται ότι αυτός αναφέρεται σε δική της γνώση ή εμπλοκή στους βιασμούς και την έκδοση της 12χρονης.

Όλες αυτές οι συνομιλίες τελικά παρουσιάζονται ως εκβιασμοί από την πλευρά της μητέρας ή προσπάθειες να αποσπάσει χρήματα.  Το ίδιο έγινε και με τις συνομιλίες με τη σύζυγο του Μίχου. Για τις καταθέσεις μικροποσών σε λογαριασμό της μητέρας, που θεωρούνται επιβαρυντικό στοιχείο για την προφυλάκισή της, ενώ ήταν γνωστός ο λογαριασμός της στο Μίχο, αφού η μητέρα έκανε εργασίες καθαριότητας στο σούπερ μάρκετ του Μίχου και η 12χρονη έκανε θελήματα και βοηθούσε στο μαγαζι του 

 

Από τη μια έχουμε μια πάμπτωχη οικογένεια με 8 παιδιά (μόνο 2 από αυτά άνω των 18 ετών) και με πατέρα εξαρτημένο. Μέριμνα για κοινωνική, ψυχολογική, οικονομική υποστήριξη από την πολιτεία και τους φορείς πρόνοιας του δήμου δεν υπήρχε, με ό,τι αυτό σημαίνει για την εποπτεία και τη συμβολή της μητέρας στην ολοκληρωμένη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Το επίπεδο των ευθυνών για παραμέληση ή  την πλημμελή εποπτεία ενός ανήλικου είναι άλλο και διαφορετικό επίπεδο από το θέμα της γνώσης ή και της εμπλοκής της μητέρας στο κύκλωμα της μαστροπείας. Η οικογένεια, όπως και άλλοι από τη γειτονιά, εμπιστευόταν το Μίχο, λόγω των σχέσεών του με την εκκλησία, τους πολιτικούς, την αστυνομία και της επίδειξης «αγαθοεργιών». 

 

Η προφυλάκιση της μητέρας δεν έχει συνοδευτεί από κανένα μέτρο της πολιτείας για τη στήριξη της οικογένειας και των παιδιών. Αντίθετα, με αυτό το μέτρο εντείνεται η πλημμελής προστασία και η ελλιπής μέριμνα για τα παιδιά με την απομάκρυνσή τους από τη μητέρα. Τα παιδιά υπερασπίζονται τη μάνα και δηλώνουν ότι δεν είχε καμιά εμπλοκή, όπως το ίδιο δηλώνουν και η γιαγιά που είναι μητέρα του συζύγου της και η θεία που είναι αδελφή του συζύγου της.  Τα παιδιά έχουν σκορπίσει μετά τη προφυλάκιση της μητέρας. Στη θεία η 12χρονη και στη γιαγιά τα άλλα ανήλικα.

 

Από την άλλη έχουμε ένα κύκλωμα βιαστών και μαστροπών μέσα στο πολιτικό κατεστημένο με διασυνδέσεις με την αστυνομία, την εκκλησία, τα ΜΜΕ που διαμορφώνει και κατευθύνει την ενημέρωση για να προστατεύσει την εξουσία του. 
 

Στην υπόθεση αποτυπώνονται οι ταξικές αντιθέσεις, η σαπίλα του συστήματος, η κυριαρχία της αστικής προπαγάνδας και η στάση της αστικής δικαιοσύνης (αποφυλακίσεις Κορκονέα, Χορταριά, Λιγνάδη, Φιλιππίδη, του αστυνομικού και των άλλων 2 βιαστών στην Ηλιούπολη,κλπ)

Το κίνημα έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει τη  γνώση και εμπειρία να κρίνει ότι υπάρχουν εκτός από τα οικονομικά συμφέροντα, τις διαπλοκές, την επιχειρούμενη  συγκάλυψη, την ταξικά μεροληπτική στάση δικαστικών αρχών και ένα πολιτικό μήνυμα που εκπέμπεται από αυτή τη μεθόδευση, όταν το σπάσιμο της σιωπής αφορά το κατεστημένο και θίγει την εξουσία τότε όχι μόνο δεν επιτρέπεται, αλλά μπορεί να οδηγήσει στη συκοφάντηση της κάθε καταγγέλλουσας, αλλά ακόμα και στο να έχει βαριές οικονομικές και ποινικές συνέπειες. 

Είμαστε με τους αδικημένους και κατατρεγμένους. Υποστηρίζουμε το αίτημα να αποφυλακιστεί η μητέρα, όπως ζήτησε με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη. Να αποδοθεί δικαιοσύνη, να τιμωρηθούν αυστηρά ο Μίχος και οι άλλοι εμπλεκόμενοι στην μαστροπεία και ένοχοι των βιασμών. Να αποκαλυφθούν τα κυκλώματα. Να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη. Να παταχθούν οι σπείρες των μαστροπών, βιαστών και trafficking.

 

Είναι ένας δρόμος τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τα θύματα;

 

Αυτή σας η ερώτηση αφορά μάλλον στους συνηγόρους των θυμάτων. Εμείς ως συλλογικότητα, που παρακολουθεί και συμμετέχει στο λαϊκό κίνημα της χώρας μας για την προάσπιση των δημοκρατικών, εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ελλήνων και μεταναστών, μπορούμε να σας απαντήσουμε ότι γνωρίζουμε μεν πως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) του Συμβουλίου της Ευρώπης προβλέπει ιδιαίτερη προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίησή τους  και την εμπορία τους ως ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευσή τους.

Αλλά επίσης ότι η δυνατότητα προσφυγής ενός προσώπου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο  για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), προκειμένου να εφαρμοστούν από αυτό οι διατάξεις της Σύμβασης και των Πρωτοκόλλων του, προϋποθέτει την εξάντληση όλων των ένδικων μέσων, μέχρι και τον τελευταίο βαθμό δηλαδή δικαιοδοσίας των εθνικών δικαστηρίων.

Η υπόθεση του παιδοβιασμού του δωδεκάχρονου κοριτσιού από τη γειτονιά μας, από τον Κολωνό, και της εμπορίας της ως ανθρώπου με σκοπό την σεξουαλική της εκμετάλλευση  βρίσκεται ως γνωστόν ακόμα στο στάδιο της ανάκρισης. ‘Εχουμε δηλαδή έναν μακρύ και πολύ τραχύ δρόμο μπροστά μας για το ίδιο το παιδί, τη μητέρα του, τα αδέλφια του και όλους τους οικείους του, που κι εμείς οι αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι με δύναμη και επιμονή και αγωνιστική – κινηματική αλληλεγγύη πρέπει  να διανύσουμε μέχρι τη δικαίωσή του και την τιμωρία των κακοποιητών, βιαστών και μαστροπών, ακόμα αν χρειαστεί και ενώπιον του ΕΔΔΑ.

image

 

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη 12χρονη

 

«ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ 12χρονη

Ξεκίνησε ένας νέος γολγοθάς για την 12χρονη θύμα βιασμού και εμπορίας από τον Κολωνό.

Μετά την καταγγελία από τη θεία της 12χρονης στις 4/4 για το γεγονός της επίθεσης από άγνωστο άνδρα στο σπίτι που διαμένει και τον τραυματισμό της, το τοπικό αστυνομικό τμήμα που διαμένει, ξεκίνησε ένα νέο γύρο εξαντλητικών καταθέσεων-ανακρίσεων, πέρα από την αρχική της κατάθεση. 

Το αστυνομικό τμήμα κάλεσε στις 5/4 τη 12χρονη και έδωσε κατάθεση-ανάκριση και θέλουν να συνεχίστει και σήμερα (6/4). Το ανήλικο θύμα βρέθηκε αντιμέτωπο με εκφοβιστική ανάκριση επί τετράωρο, διαδικασία που αφορά κατηγορουμένους ενώ το 12χρονο παιδί είναι θύμα το ίδιο. Πως προχωράει η ουσιαστική έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη;

Η αστυνομία οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την ανακριτική αυτή μέθοδο σε βάρος της ανήλικης καταγγέλουσας. 

Αυτή η τακτική συνοδεύτηκε από απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού «προστασίας του πολίτη», Θεοδωρικάκου, ο οποίος στοχοποίησε το ανήλικο θύμα παιδοβιασμού, δηλώνοντας «στοιχεία» σε τηλεοπτικά πάνελ σχετικά με ιατροδικαστική έκθεση που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Δημιουργεί ελγιεινή εντύπωση ότι ο υπεύθυνος υπουργός προσπάθησε να ακυρώσει την κατάθεση του ανήλικου θύματος, πριν καν ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία που οι υπηρεσίες ανέλαβαν να διενεργήσουν. Θεωρητικά, ο αρμόδιος υπουργός όφειλε με πολύ προσοχή και φειδώ να τοποθετείται ώστε να προστατεύει ένα ανήλικο παιδί από κάθε κακόβουλη επίθεση που μπορεί να δεχτεί. Αντ’ αυτού, το στοχοποίησε με τις δηλώσεις του. Η οργή για την τακτική αυτή μεγαλώνει γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν διερευνηθεί όλες οι προηγούμενες καταγγελίες:

  • Ποια υπηρεσία έδωσε εντολή στην ομάδα της ΟΠΚΕ να σταματήσει με προτεταμένα τα όπλα, αυτοκίνητο της ασφάλειας που μετέφερε στις 3/2 τα δυο ανήλικα παιδιά και τη θεία, μετά από πολύωρη κατάθεση της μικρής στην Αθήνα, και γιατί; 
  • Ποιες ενέργειες έγιναν από τις αρχές μετά την καταγγελία στις 3/3 για πέτρες που πετάχτηκαν και έσπασαν τα τζάμια του σπιτιού που φιλοξενείται το παιδί; Ποιο είιναι το πόρισμα και πού κατέληξε;
  • Σε ποιους ανήκει το αυτοκίνητο, του οποίου τα στοιχεία της πινακίδας δόθηκαν επίσημα στις αρχές, γιατί διαπιστώθηκε ότι μέσα από αυτό, άτομο με καλυμμένα χαρακτηριστικά, φωτογράφιζε τα ανήλικα παιδιά;
  • Ποιες είναι οι επιστημονικές κατευθύνσεις των παιδοψυχολόγων για τον τρόπο με τον οποίο οφείλει η πολιτεία να προστατεύει το ανήλικο θύμα παιδοβιασμού σχετικά με τις ανακρίσεις; Ποιες ενέργειες γίνονται ώστε να προστατεύεται ο ψυχισμός του παιδιού;
  • Γιατί η αστυνομία συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική πολύωρων-εξαντλητικών ανακρίσεων προς τη μικρή, με αποτέλεσμα τον ψυχικό επανατραυματισμό της;

Απαιτούμε να σταματήσει η στοχοποίηση της 12χρονης απο τις διωκτικές αρχές
και να σταματήσουν οι πολύωρες ανακρίσεις της. 

Κάτω τα χέρια σας απο τα παιδιά- τα υπερασπιζόμαστε μέ κάθε τρόπο»