Επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Pasamontana στον Κορυδαλλό πραγματοποίησε ομάδα χρυσαυγιτών. Λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών στο Μαρούσι. Τρία μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 

Ads

 
Μετά την επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία στον Κορυδαλλό το μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως καταγγέλλεται από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι οι περίπου 50 χρυσαυγίτες βγήκαν από την ΤΟ Νίκαιας και επιτέθηκαν σπάζοντας τζάμια και την πόρτα (ανάλογη επίθεση με αυτήν στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Ρεσάλτο).  
 
Σε λαϊκή αγορά στο Μαρούσι σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιφασιστών. Τρία μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Σε κανένα από τα δύο περιστατικά δεν υπήρξαν συλλήψεις.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής τα μέλη «μεταλαμπάδευαν» στη λαϊκή αγορά τις ιδέες τους και δέχτηκαν «δολοφονική επίθεση». «Ο νους μας και οι πράξεις μας ήταν στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Pasamontana όπου δέχθηκε επίθεση απο φασίστες σήμερα. Καλή δύναμη σύντροφοι», αναφέρεται σε ανάρτηση στο Indymedia.
 
* Φωτογραφία από την πορεία στον Κορυδαλλό (Από το Indymedia)