Σκληρή επίθεση για τη φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης σε μισθωτούς και συνταξιούχους, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα την απουσία του Πρωθυπουργού από το κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων.

Ads

Ο κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, έθεσε το ερώτημα αν τελικά υπάρχει η λίστα του κ. Κουσελά με τους φοροφυγάδες και τους μεγαλοκαταθέτες.

«Στη χώρα μας είναι βαθιά ριζωμένη η πεποίθηση ότι υπάρχουν τα μόνιμα και συνήθη υποζύγια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι» αναγνώρισε ο υπουργός Οικονομικών στην απάντηση και αφού ανέλυσε τα στοιχεία για το φορολογητέο εισόδημα και τα φορολογικά έσοδα του κράτους, τόνισε ότι «πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αλλάξει η εικόνα με τη φορολογητέα ύλη στη χώρα, και να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

«Όταν όμως παρουσιάζουμε τη στρατηγική κατά της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, επεσήμανε, δεν μας πιστεύει κανείς. Κανείς από τους συνομιλητές μας στο εξωτερικό δεν πιστεύει την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού και τη συμπεριφορά της κοινωνίας» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ads