Επίθεση εξαπέλυσε σήμερα με ανακοίνωσή της, η ΝΔ, κατά του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Θεοδωρίδη, σύμφωνα με την οποία σε ανάρτησή του στο Facebook, αποκαλεί τα Ίμια «Καρντάκ», όπως τα αποκαλούν οι Τούρκοι. Η ΝΔ κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να πάρει θέση. Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ πάντως αποδοκίμασαν ευθέως τις δηλώσεις Θεοδωρίδη τονίζοντας ότι είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν τις συλλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική. Επιπλέον σημείωσαν ότι ο Νάσος Θεοδωρίδης δεν μπορεί να εκπροσωπεί το κόμμα στην επιτροπή δικαιωμάτων της Βουλής. 

Ads

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης, μετέφερε ήδη στο Νάσο Θεοδωρίδη την απόφαση για την παύση του από την επιτροπή της Βουλής ενώ είχε προηγηθεί σχετικό μήνυμα μέσω του twitter από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη.

«Οι προσωπικές απόψεις του Ν.Θεοδωρίδη απέχουν παρασάγγας από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκπροσωπούν κατ’ ουδένα τρόπο» έγραψε ο κ. Σκουρλέτης.

image

Ads

Νωρίτερα, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι «οι επανειλημμένες δημόσιες διατυπωμένες προσωπικές απόψεις του Νάσου Θεοδωρίδη δεν απηχούν στις συλλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

«Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον φορέα στην επιτροπή δικαιωμάτων της Βουλής» σημείωναν τονίζοντας ότι η άποψη αυτή εκφράζει το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ανακοίνωση της ΝΔ για το ζήτημα

Νωρίτερα η ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στο Νάσο Θεοδωρίδη και το ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, να τον απομακρύνει. 

«Ο διορισμένος από τον κ. Τσίπρα στην “Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου” και στενός του συνεργάτης, Νάσος Θεοδωρίδης, προκαλεί και πάλι με το ανθελληνικό του παραλήρημα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ.
 
«Ανήμερα της μαύρης επετείου των Ιμίων, ο κ. Θεοδωρίδης, ως άλλος Πήλιος Γούσης, διατείνεται ότι οι νησίδες ανήκουν στην Τουρκία, αποκαλώντας τες μάλιστα “Καρντάκ”!!! Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η χώρα μας προετοιμάζεται να αξιοποιήσει τα δικαιώματά της στη θάλασσα» τονίζεται στην ανακοίνωση.
 
«Ο κρυπτόμενος κ. Τσίπρας οφείλει, επιτέλους, να πάρει ξεκάθαρη θέση άμεσα, χωρίς στρογγυλέματα και υπεκφυγές, να καταδικάσει τις θέσεις του συνεργάτη του και να τον εκπαραθυρώσει. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα επιβεβαιώσει απλώς ότι πρόκειται για πάγιες θέσεις δικές του και του κόμματός του και πως ο ίδιος κρατά τα κλειδιά της Κερκόπορτας. Να είναι, πάντως, σίγουρος πως δεν θα τον αφήσουμε να τα χρησιμοποιήσει» καταλήγει η ΝΔ.
 
Η ΝΔ έδωσε και screenshots από τις αναρτήσεις του κ. Νάσου Θεοδωρίδη. (Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες στο PhotoGallery για να τις δείτε ολόκληρες)