Σκηνικό έντασης επικράτησε απόψε στην Κατερίνη, όταν ομάδα διαδηλωτών, που συμμετείχε νωρίτερα σε κινητοποίηση ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, επιχείρησε να κινηθεί προς το σπίτι της βουλευτού Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Ads

Οι διαδηλωτές συνάντησαν όμως αστυνομικό φραγμό, τον οποίο προσπάθησαν να διασπάσουν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, μερίδα διαδηλωτών πέταξε αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, τραυματίζοντας δύο εξ αυτών. Ακολούθησαν συγκρούσεις σώμα με σώμα ΜΑΤ και διαδηλωτών ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Ο πρωθυπουργός καταδίκασε τις επιθέσεις

Με τις επιθέσεις κατά των βουλευτών ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής. «Όλες αυτές τις μέρες στο Κοινοβούλιο και τον δημόσιο λόγο έχουμε γίνει μάρτυρες μιας ακραίας ρητορικής στοχοποίησης συγκεκριμένων προσώπων, πρακτικής κατατρομοκράτησης βουλευτών, έχουμε γίνει μάρτυρες ταγμάτων εφόδων στη Βουλή και εμπρησμών στα σπίτια του Καστόρη και της Τζάκρη», είπε και πρόσθεσε ότι «αυτή την ώρα στα σπίτια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Σκουφά και Καραγιαννίδη βρίσκονται ομάδες ακραίων τραμπούκων και παρακρατικών για να τρομοκρατήσουν βουλευτές.

Ads

Δεν βρήκατε ούτε μια λέξη για να καταδικάσετε κ. Μητσοτάκη, είπε ο πρωθυπουργός. Επιχειρήσατε αντίθετα να απευθυνθείτε με έναν λόγο στοχοποίησης αυτών που έχουν διαφορετική άποψη για ένα κρίσιμο εθνικό θέμα».