Την καταδίκη τους για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα εκφράζουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και τα κόμματα.

Ads

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και καταδικάζω απερίφραστα την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση εναντίον πολιτών στη Μόσχα. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» ήταν  δήλωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα social media τονίζει οτι «η κυβέρνηση και όλοι οι Έλληνες καταδικάζουμε τη βάναυση τρομοκρατική επίθεση εναντίον αθώων Ρώσων πολιτών. Όπως σταθερά αντιστεκόμαστε στην επιθετικότητα και στον αυταρχισμό κρατών και ηγετών, έτσι μένουμε απέναντι και στην ωμή βία η οποία εκδηλώνεται με πρόσχημα θρησκευτικές ή φυλετικές διαφορές. Είμαστε με την ελευθερία, τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό. Και η σκέψη μας με τις οικογένειες των θυμάτων και τον λαό της Ρωσίας που θρηνεί τα παιδιά του».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εκφράζει τον αποτροπιασμό του και την βαθιά του οδύνη για την χθεσινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες βάρβαρες ενέργειες, που βυθίζουν ακόμη περισσότερο την ευρύτερη περιοχή στο φόβο, την απόγνωση και την αστάθεια και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον ρωσικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ads

«Η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας αποτελεί πρωταρχικής σημασίας ζήτημα για όλη την διεθνή κοινότητα, η οποία οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην αναζωπυρωθεί ο εφιάλτης του εξτρεμισμού και της τυφλής βίας» καταλήγει η ανακοινωση.

 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, που προκαλεί αποτροπιασμό στην παγκόσμια κοινή γνώμη» δήλωσε μέσω X ο ο Δημήτρης Μάντζος βουλευτής Επικρατείας και υπεύθυνος ΚΤΕ Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Συμπλήρωσε οτι «η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και με τους τραυματίες, που δίνουν μάχη για τη ζωή τους».

«Τα ερωτήματα είναι πολλά. Η αναγκαία αναζήτηση, σύλληψη και τιμωρία των ενόχων δεν μπορεί να μειώσει τη σημασία του ερωτήματος “ποιος όπλισε το χέρι των δολοφόνων” και ποιος είναι ο στόχος τους, στις συνθήκες του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της κλιμάκωσης των ανταγωνισμών που πληρώνουν οι λαοί με τη ζωή τους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Με αποτροπιασμό παρακολουθούμε τα τραγικά γεγονότα στο Crocus City Hall στη Μόσχα», αναφέρει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση της.

Προσθέτει οτι ότι «η καταδίκη ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη που απειλεί τη διεθνή ειρήνη και στοχοποιεί αμάχους είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη από κάθε δημοκράτη πολίτη και από κάθε χώρα». Η «Νέα Αριστερά» εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.