Την αποδοκιμασία ακόμη και μέσα στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι προκαλεί η πρωτοφανής επίθεση του Βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής σε βάρος του Παύλου Πολάκη και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ads

Εκτός από τις συζητήσεις στους διαδρόμους της Βουλής, όπου εκφράστηκαν πολύ αρνητικές απόψεις για τον παροξυσμό Κυρανάκη, πλέον και το Liberal, εξαπολύει επίθεση στο νεαρό βουλευτή για το «σόου» στην Προανακριτική Επιτροπή, με τίτλο «Φτάνει πια κύριε Κυρανάκη!»

Στο άρθρο του Θανάση Μαυρίδη γίνεται σκληρή κριτική στη συμπεριφορά και τις εκφράσεις του Κώστα Κυρανάκη, με αναφορές στην πολιτική ευπρέπεια και την πολιτισμένη αντιπαράθεση και σε αντιδιαστολή αναφέρει: «Ύβρεις, τραμπουκισμοί και συμπεριφορές πεζοδρομίου δεν έχουν σχέση με τον πολιτικό πολιτισμό που θέλουμε να εκπροσωπούμε. Οι Κυρανάκηδες είχαν πολλές ευκαιρίες μέχρι σήμερα για να αποδείξουν ότι τους έχουμε “παρεξηγήσει”. Αυτοί έχουν μάλλον παρεξηγήσει τις δικές μας ανοχές». 

Ο Πολάκης ήταν «κύριος», ο Κυρανάκης έκανε τη συνεδρίαση αρένα

Ads

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι ο Παύλος Πολάκης που συχνά βρίσκεται στην κριτική της ΝΔ και των φιλικών της ΜΜΕ ήταν «κύριος» και αντιθέτως ήρθε ο «πολύς» Κωνσταντίνος Κυρανάκης για να κάνει την συνεδρίαση αρένα, εκτοξεύοντας ύβρεις. «Είσαι κότα λειράτη» είπε ο κ. Κυρανάκης απευθυνόμενος στον κ. Πολάκη. Μέσα στην Βουλή. Ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι η αντίστοιχη έκφραση που έχει χρησιμοποιήσει η Ντόρα Μπακογιάννη, είχε πολύ διαφορετική εκφορά. 

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι ο βουλευτής της ΝΔ ήθελε ίσως να εξυπηρετήσει την προσωπική του προβολή και να γίνει αρεστός στο κοινό του ενώ παραλληλίζεται με τον Κασιδιάρη και επισημαίνεται ότι υπήρξε ιδιαίτερα ευνοημένος ως νέος βουλευτής ενώ η εικόνα του πλήττει την «αστική παράταξη». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Κυρανάκης, δεν έμεινε στις επιθέσεις  εναντίον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μέσα στον παροξυσμό του αναφέρθηκε υποτιμητικά και στη Ντόρα Μπακογιάννη με την έκφραση «κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια της Ντόρας» ενώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής επιχειρούσε να τον επαναφέρει στην τάξη.