Τη δική του εκδοχή για τη χθεσινή ηχηρή διαμαρτυρία πολιτών στο σχέδιο του Δήμου Αθηναίων για το πάρκο Δρακόπουλου στα Άνω Πατήσια δίνει ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ads

Ο δήμος Αθηναίων υποστηρίζει ότι στο πάρκο Δρακόπουλου θα γίνουν εργασίες ενίσχυσης του πρασίνου, αντικαθιστώντας την υπάρχουσα παιδική χαρά, την οποία στελέχη του δήμου έχουν χαρακτηρίσει «επικίνδυνη».

Η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Κτήματος Δρακόπουλου ζητά να χαρακτηριστεί το πάρκο ως «Κοινόχρηστο Πράσινο» και καταγγέλλει την κοπή τουλάχιστον 34 ώριμων δέντρων, την επιπλέον κοπή όσων δέντρων φυτεύτηκαν προσφάτως από τη Συνέλευση, το «ξήλωμα» της παιδικής χαράς, την αποψίλωση θάμνων και την τοποθέτηση τσιμέντου και βιομηχανικών υλικών στο έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι το κληροδότημα δόθηκε από την οικογένεια Δρακόπουλου στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με όρο να χρησιμοποιηθεί για κοινωφελείς χρήσεις. Ενώ χαρακτηρίστηκε ως Κοινόχρηστο Πράσινο με πολεοδομικό διάταγμα, επί Δημαρχίας Ντόρας Μπακογιάννη καταρτήθηκε σχέδιο που όρισε όρους δόμησης στο μισό κληροδότημα (πρώην χώρος εργοστασίου). 

Ads

Διαβάστε σχετικά: Πάρκο Δρακόπουλου: Συνθήματα και γουχαϊσματα κατά Μπακογιάννη – Άρον άρον αποχώρησε ο δήμαρχος

«Γειτονιά – γειτονιά, η Αθήνα θα γίνει πιο πράσινη. Σήμερα, στα Πατήσια, στο Πάρκο Δρακόπουλου, πήγαμε για μια ανοιχτή δημοκρατική διαβούλευση. Με εκατοντάδες γείτονες και περίοικους. Κάποιοι λίγοι, οι συνήθεις “γνωστοί – άγνωστοι”, μοιάζουν να μην το θέλουν. Ο περιφερόμενος “θίασος” της αντίδρασης, γνωστός μας από το Στρέφη και την Ακαδημία Πλάτωνος ήταν εκεί για να μας εμποδίσει. Δήθεν κάτοικοι που μένουν ταυτόχρονα σε τρεις και τέσσερις γειτονιές της Αθήνας, τραμπούκισαν τους αληθινούς κατοίκους της γειτονιάς, απείλησαν γιαγιάδες και παππούδες, τρομοκράτησαν παιδάκια και χτύπησαν αντιδημάρχους. Έκοψαν και τα καλώδια της μικροφωνικής, γιατί έτσι μάλλον αντιλαμβάνονται τον διάλογο. Αχρείαστα, βίαια πράγματα. Οι αληθινοί κάτοικοι της γειτονιάς δεν τους φοβήθηκαν. Ούτε εμείς. Το έργο θα γίνει. Κι οι μικρές μειοψηφίες ας μάθουν το πώς λειτουργεί η δημοκρατία, κάνει καλό στην πολιτική υγεία. Το περισσότερο πράσινο δεν έβλαψε ποτέ την αναπνοή κανενός. Το πάρκο δε διώχνει, ενώνει» ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.