Σύμφωνα με τη μαρτυρία συμμετέχοντα στην χθεσινοβραδινή συνέλευση της κατάληψης της ΥΦΑΝΕΤ, η εισβολή θύμιζε επιδρομή κομάντο: 25 άτομα εισέβαλαν (όχι από την κύρια είσοδο), κρατώντας ρόπαλα και καδρόνια και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και κουκούλες.

Ads

«Το ευτύχημα ήταν ότι η συνέλευση πραγματοποιούνταν επάνω και προλάβαμε να κλείσουμε την πόρτα, όταν ακούσαμε το ποδοβολητό και θόρυβο από σπάσιμο τζαμιών. Αν δεν προλαβαίναμε να κλείσουμε την πόρτα, θα είχαμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και θα είχε χυθεί αίμα», δήλωσε στο tvxs ο αυτόπτης μάρτυρας.

Δύο επιθέσεις στην Κατάληψη μέσα σε μια μέρα

Η χθεσινοβραδινή επίθεση σημειώθηκε πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένα 24ωρο από την επίθεση με γκαζάκια που είχε δεχθεί η Κατάληψη, τα ξημερώματα της Τρίτης. Για το λόγο αυτό συγκλήθηκε και η Συνέλευση, η οποία άρχισε στις 23.00, χθες το βράδυ.

Ads

«Δεν φώναζαν κάποιο σύνθημα οι εισβολείς. Ο θόρυβος που μας κινητοποίησε ήταν από τις σκάλες και τα σπασμένα τζάμια. Καταφέραμε να κερδίσουμε χρόνο έχοντας κλειδώσει την πόρτα και έχοντας τοποθετήσει πίσω της καρέκλες και άλλα βαριά πράγματα. Αυτοί χτυπούσαν για να την σπάσουν. Όλο αυτό κράτησε περίπου 5 λεπτά. Τελικά, κατάφεραν να την σπάσουν. Στο μεταξύ, όμως, είχαμε πάρει τηλέφωνα σε συντρόφους μας να έρθουν. Μέχρι να σπάσουν οι τραμπούκοι την πόρτα είχαν έρθει οι σύντροφοι, αλλά και η αστυνομία την οποία δεν είχαμε καλέσει εμείς. Το μέλημα της αστυνομίας, η οποία έριξε δακρυγόνα στην Κατάληψη, ήταν να εμποδίσει τον κόσμο μας να μπει μέσα, αλλά και να φυγαδεύσει τους εισβολείς, οι οποίοι βγήκαν από το σημείο που είχαν μπει στο εργοστάσιο», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Η αστυνομία δεν συνέλαβε κάποιον από τους εισβολείς, ωστόσο προσήγαγε ένα άτομο, αλληλέγγυο στην κατάληψη, το οποίο όμως αφέθηκε ελεύθερο.