Για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση διώκεται η 38χρονη που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Ads

Σήμερα, Δευτέρα η δικογραφία έφτασε στην Εισαγγελία Ηρακλείου και ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της 38χρονης, που ακόμη δεν έχει εμφανιστεί στις Αρχές παρά την παρέλευση τα μεσάνυχτα του αυτόφωρου.

Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν ο 36χρονος συναντήθηκε με την 38χρονη σύντροφό του σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου. Η 38χρονη φέρεται να του πέταξε καυστικό υγρό, το οποίο προκάλεσε εγκαύματα στο πρόσωπο και στον λαιμό του 36χρονου.

Ads

Η 38χρονη από την πλευρά της υποστήριξε πως ο άνδρας ήταν βίαιος απέναντί της και τον κατηγόρησε για βιασμό εκείνο το βράδυ, ενώ ο 36χρονος ισχυρίστηκε πως η γυναίκα δεν μπορούσε να αποδεχθεί ότι πρόκειται να χωρίσουν και γι’ αυτόν τον λόγο του επιτέθηκε.

Στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» μίλησε η συνήγορος του θύματος, Αλεξάνδρα Σπανάκη, η οποία διέψευσε τους ισχυρισμούς της 38χρονης περί σωματικής βίας και απειλών εις βάρος της.

«Είμαι κατηγορηματική σε αυτό. Δεν υπήρξε κανένα περιστατικό σωματικής βίας σε βάρος της. Είναι αιτιάσεις δικές της για να δικαιολογήσει τις αδικαιολόγητες πράξεις της. Είναι προμελετημένη και στοχευμένη ενέργεια αφαίρεσης της ζωής του. Υπάρχει απόλυτη μεθόδευση και αποτελεσματικότητα στην συμπεριφορά της».

Η κυρία Σπανάκη υποστήριξε πως η 38χρονη είχε σχεδιάσει μεθοδευμένα την επίθεση σε βάρος του 36χρονου.

«Εσείς πως το αξιολογείτε, δηλαδή ένας άνθρωπος έχοντας οπλιστεί με το συγκεκριμένο υγρό, που είναι θανατηφόρο εν δυνάμει, φεύγει και πάει να συναντήσει το θύμα του, τι ακριβώς άλλο θα σκεφτόταν δηλαδή;».

Η δικηγόρος του 36χρονου ανέφερε χαρακτηριστικά πως επί τρεις ημέρες η 38χρονη «εμπαίζει τις Αρχές και όλο τον κόσμο», ενώ για την κατάσταση της υγείας του 36χρονου είπε πως είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Κινδυνεύει να χάσει το μάτι του ο 36χρονος

Σημειώνεται, ότι ο ανδρας νοσηλεύεται στο Θριάσιο με δευτέρου βαθμού εγκαύματα και κινδυνεύει να χάσει το μάτι του. Στο μεταξύ, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του θύματος, ισχυρίστηκε πως την 36χρονη προστατεύει υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας υποστήριξε πως η 38χρονη «έχει γελοιοποιήσει την αστυνομία της Κρήτης» και έκανε λόγο για μία σκληρή γυναίκα που προέρχεται από ισχυρή οικογένεια.

«Η οικογένεια (σ.σ. του 36χρονου) μου μετέφερε ορισμένα πράγματα. Έχουμε την πρωτοφανή περίπτωση μίας γυναίκας να έχει γελοιοποιήσει όλη την αστυνομία της Κρήτης, να βγαίνει στα κανάλια και να μιλάει με την άνεση και να περιγράφει με πόσα λίγα χρήματα αγόρασε την ουσία που πήγε να σκοτώσει τον άνθρωπο. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι είναι γόνος πολύ ισχυρής οικονομικά οικογένειας και συγχρόνως έχω πληροφορηθεί ότι είναι μία σκληρή γυναίκα, που της έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών της από τον προηγούμενο σύζυγο», πρόσθεσε.

Επίσης, σημείωσε: «Η οικογένεια υποστηρίζει ότι υπάρχει υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας που προστατεύει την 38χρονη. Συγχρόνως, έχουμε πληροφορηθεί ότι τη συγκεκριμένη γυναίκα, μόλις έκανε την απόπειρα ανθρωποκτονίας, την παρέλαβε αυτοκίνητο, την οποία την περίμενε. Αυτό μπορεί να προκύψει και από τις κάμερες ασφαλείας».

Ο Αλέξης Κούγιας συμπλήρωσε πως ο 36χρονος δεν είναι καλά στην υγεία του, καθώς κινδυνεύσει να χάσει το μάτι του και θα παραμείνει παραμορφωμένος στο πρόσωπο για το υπόλοιπο της ζωής του.

Η γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου εξηγεί

Η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής του Θριάσιου Μαρία Καλοφώνου, η γιατρός που είχε αναλάβει και τη θεραπεία της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως είπε: «Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιο οξύ, πιθανότατα νιτρικό οξύ και βιτριόλι μαζί. Έχει κάψει τμήμα του προσώπου, έχει κάψει τράχηλο, τον λαιμό δηλαδή, τον θώρακα και λίγο χέρι» και συνέχισε λέγοντας: «το σοβαρότερο σε αυτό το περιστατικό είναι ότι έχει ένα βαρύ έγκαυμα στα μάτια και η ανησυχία μας είναι πώς θα μπορούμε να συνδυάσουμε τις δύο θεραπείες γιατί χρειάζεται κάτι πολύ εξειδικευμένο για τα μάτια».

«Είναι ένα περιστατικό που ανήκει στα επείγοντα. Το χειρουργείο θα είναι γρήγορο», είπε.

Παραμένει άφαντη η δράστις

Σημειώνει πως η γυναίκα παραμένει άφαντη και σήμερα, Δευτέρα.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr, έχει ήδη επικοινωνήσει με δικηγόρο για να την καθοδηγήσει για τις επόμενες κινήσεις της σε σχέση με τη Δικαιοσύνη.

Πάντως, οι Αρχές στην Κρήτη βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση για τη σύλληψη και τον εντοπισμό της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στον τηλεοπτικό σταθμό Open, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σημάδι των Αρχών στην Κρήτη για τον εντοπισμό της 38χρονης γυναίκας. Μάλιστα, το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει τους αστυνομικούς που εκφράζουν φόβους ακόμη και για αντίποινα, καθώς το θύμα δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο για τις Αρχές, αφού έχει βαρύ ποινικό παρελθόν.