Την όρασή της από το δεξί της μάτι ενδέχεται να χάσει η 49χρονη στη Μεσσήνη, η οποία δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό από τον πρώην σύντροφό της, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, στην περιοχή Ανάληψη.

Ads

Ειδικότερα, η Ελένη Αλειφέρη, διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας όπου νοσηλεύεται το θύμα της επίθεσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως «είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό για το θέμα της εξέλιξης της όρασής της στο δεξί της μάτι. Έχει χημικό έγκαυμα τρίτου – τέταρτου βαθμού. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση στο μάτι της. Υπάρχει κίνδυνος για τη απώλεια της όρασής της».

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι προς το παρόν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή. «Χρειάζεται εβδομάδες παρακολούθησης προκειμένου να φανεί αν βελτιώνεται ή όχι» είπε συγκεκριμένα η διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας η οποία αποκάλυψε ότι εκτός του συγκεκριμένου εγκαύματος, η 49χρονη δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Όπως τόνισε η κ. Αλειφέρη, από τη συνομιλία που είχε μαζί της, κατάλαβε πως πρόκειται για μια πολύ δυνατή γυναίκα. «Παρά το σοκ που έχει υποστεί μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι δυνατή και πιστεύω ότι αυτή η δύναμή της θα βοηθήσει στη συνέχεια στη δύσκολη πορεία που έχει μπροστά της» δήλωσε, ενώ τόνισε πως όλο το προσωπικό του νοσοκομείου είναι συγκλονισμένο.

Ads

«Λαμβάνει από εμάς πέρα από τη θεραπευτική στήριξη και ψυχολογική στήριξη και αν χρειάζεται οτιδήποτε άλλο θα είμαστε κοντά της» επεσήμανε ακόμη.

Το χρονικό

Η 49χρονη εργαζόταν σε βιοχημικό πλυντήριο -καθαριστήριο στο χωριό Ανάληψη Μεσσήνης.

Περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης έφτασε στην επιχείρηση προκειμένου να την ανοίξει. Πηγές ανέφεραν στο Iefimerida πως ο πρώην σύζυγός της έφυγε νωρίτερα από το σπίτι που έμεναν μαζί και πρόλαβε και έφτασε στη δουλειά της 49χρονης πριν από την ίδια, και την περίμενε.

Φτάνοντας εκεί, η 49χρονη δέχθηκε την επίθεση από τον άνδρα, που όπως αποδείχθηκε ήταν ο πρώην σύντροφός της, ο οποίος είχε καλυμμένα χαρακτηριστικά.

Αρχικά μάλιστα ο ίδιος επιχείρησε να την ακινητοποιήσει και να της βάλει ένα πανί, εμποτισμένο με καυστικό υγρό, στο πρόσωπό της. Εκείνη όμως αντιστάθηκε, κι έτσι ο δράστης άνοιξε τη φιάλη και της το έριξε, τραυματίζοντάς τη σοβαρά στο μάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, δράστης και θύμα, αν και είχαν χωρίσει εξακολουθούσαν και έμεναν μαζί καθώς η 49χρονη δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να φύγει, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιθυμούσε τίποτε άλλο πέρα από την συγκατοίκηση. Είχαν χωρίσει το 2015, ενώ έχουν μαζί 4 παιδιά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα enikos.gr, ο δράστης είπε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν να ρίξει το υγρό στην πρώην σύζυγό του ήταν καθαρά οικονομικοί. «Με είχε φεσώσει, χρωστούσε παντού. Είχε κάνει οικονομικά ανοίγματα στα οποία δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει και έπαιρνε διαρκώς χρήματα από εμένα. Θόλωσα και το έκανα» φέρεται να υποστήριξε, ενώ δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη.