Στον Εισαγγελέα και στην Ανακρίτρια Ηρακλείου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης η 38χρονη,  για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της.

Ads

Η γυναίκα ζήτησε και έλαβε προθεσμία για το ερχόμενο Σάββατο προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, η γυναίκα εμφανίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο ψύχραιμη, ενώ όταν ερωτήθηκε από τον Εισαγγελέα «για ποιον λόγο κρυβόταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα», απάντησε πως «κρυβόμουν γιατί φοβόμουν, δεν μπορούσα να διαχειριστώ την όλη κατάσταση, ήμουν και είμαι σε σοκ».

Η 38χρονη παραδόθηκε στις αρχές νωρίς το απόγευμα της Τρίτης καθώς καταζητούνταν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά του εν διαστάσει συζύγου της, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο του Ηρακλείου, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Ads

Τι λέει ο δικηγόρος της

Ο Μανώλης Δρακωνάκης, ένας εκ των δύο συνηγόρων της 38χρονης, μίλησε μεταξύ άλλων για το χαρακτήρα της 38χρονης.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «σήμερα μεταβήκαμε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, πήραμε την προθεσμία με βάση τον νόμο και θα απολογηθούμε το Σάββατο. Η εντολέας μου είναι ακόμα σε σοκ. Είναι μια απλή γυναίκα η οποία παρουσιάζεται πολύ σκληρή ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι μια γυναίκα με ευαισθησίες. Το θέμα δεν είναι πολλές φορές τι προκαλούμε στους άλλους αλλά τι μας οδηγεί, με τι τρόπο το προκαλούμε και με τι αποτέλεσμα.

»Πάντως δεν είχε σκοπό ούτε να σκοτώσει ούτε να βλάψει. Είχε πάρα πολλές ευκαιρίες να το πράξει αυτό. Υπήρξε βία και την ώθησε να προβεί σε αυτό. Παράλληλα σενάρια αποτελούν οι ισχυρισμοί ότι υπήρχαν συνεργοί που την βοήθησαν. Υπάρχουν στοιχεία που θα αποδείξουν ότι η 38χρονη είχε δεχτεί κακοποίηση και θα τα προσκομίσει. Η πελάτισσα μου πάντως φοβάται».

Ο κ. Δρακωνάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι «Δεν είχε προσχεδιάσει κάτι. Έφυγε με ένα ταξί, δεν την βοήθησε κάποιος. Το υγρό ήταν ελάχιστη ποσότητα. Αν ήθελε να κάνει κακό είχε την ευκαιρία να το κάνει στις προηγούμενες συναντήσεις. Την προκάλεσε και την προκαλούσε αυτός και ορισμένα μέλη της οικογένειας του. Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που θα προσκομιστούν. Καθυστέρησε να παραδοθεί, διότι φοβόταν. Τελούσε και συνεχίζεται να τελεί υπό καθεστώς έντονου σοκ. Ήθελε να συνεννοηθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης από Ηράκλειο και Αθήνα».