Σε δύσκολο παζλ έχει εξελιχθεί η επίλυση της υπόθεσης της 34χρονης που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι την ώρα που πήγαινε στην εργασία της στην Καλλιθέα, την περασμένη Τετάρτη. Η ΕΛΑΣ αυτή τη στιγμή εξετάζει πέντε σενάρια, ενώ την ίδια ώρα εξετάζεται νέο υλικό από κάμερα κυκλώματος ασφαλείας που «έπιασε» την γυναίκα που θεωρείται ύποπτη για την επίθεση.  

Ads

Στο μεταξύ, σήμερα ή αύριο το θύμα θα δώσει την πρώτη του επίσημη κατάθεση, αν και παραμένει άγνωστο κατά πόσο θα εισφέρει στην έρευνα κρίσιμα στοιχεία αφού, όπως έχει αναφέρει ο δικηγόρος της 34χρονης, Απόστολος Λύτρας, δεν γνωρίζει από πού εκπορευόταν η επίθεση εναντίον της. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ώρες θα ζητηθεί ενεργοποίηση της άρσης απορρήτου συνομιλιών με μετατροπή του αδικήματος από «επικίνδυνη σωματική βλάβη» σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Σημειώνεται ότι με βάση την πρώτη κατηγορία δεν θα επιτρέπονταν διαδικασίες καταγραφής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και σάρωση κλήσεων στο σημείο της επίθεσης. 

Τα πέντε σενάρια

Η ΕΛΑΣ αυτή τη στιγμή εξετάζει, σύμφωνα με το «Βήμα» πέντε σενάρια για την επίθεση. Αυτό που προβληματίζει τις αρχές, ωστόσο, είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις, τα κεντρικά πρόσωπα κι οι βασικοί «ύποπτοι» έχουν ισχυρά άλλοθι, κάτι που μεγεθύνει τον προβληματισμό.

Ads

Τα δύο από τα σενάρια που έχει εξετάσει η ΕΛ.ΑΣ σχετίζονται με την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργαζόταν η 34χρονη και επαφές που διατηρούσε με συναδέλφους της. Όμως για τις δύο από τις γυναίκες που αναφέρονται σε αυτή την εκδοχή διαπιστώθηκε ότι η μία λείπει σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης, η άλλη είχε ισχυρό άλλοθι αλλά κι ότι «δεν υπήρχαν σημαντικές διενέξεις για προκαλέσουν εκδικητικές ενέργειες», χωρίς όμως να έχει αποκλεισθεί οτιδήποτε.

Ένα τρίτο σενάριο ερευνήθηκε ύστερα από κατάθεση του τελευταίου συντρόφου της 34χρονης με την οποία φέρεται να υπήρχε προστριβή, λίγα 24ωρα νωρίτερα από την εγκληματική ενέργεια της Καλλιθέας. Κι αυτό ύστερα από αναφερόμενο «εύρημα» στο κινητό της που φέρεται να προκάλεσε αντεγκλήσεις. Το εν λόγω άτομο παρουσίασε κι αυτό ακλόνητο άλλοθι για την ώρα της επίθεσης. Οι αναφερόμενες ωστόσο αντεγκλήσεις της 34χρονης με τον σύντροφό της κίνησαν το ενδιαφέρον των αστυνομικών αφού σύμφωνα με καταθέσεις ίσως «αποκάλυπταν» άλλη προσωπική σχέση της 34χρονης με άλλο άτομο, από το στενό περιβάλλον της. Ωστόσο υπήρξαν αρκετές διχογνωμίες ή αμφιβολίες για την ορθότητα των αναφορών αυτών, ενώ μία ύποπτη γυναίκα -σύμφωνα με αυτό το σενάριο- εμφανίζεται να έχει προβάλει κι αυτή άλλοθι για την ώρα της επίθεσης στην 34χρονη, ενώ και το ίδιο το θύμα αρνείται σαφώς ότι είχε οποιαδήποτε εκκρεμότητα και μιλά για αστήρικτους ισχυρισμούς.

Ακόμη ερευνήθηκε κι η περίπτωση δικαστικής διαμάχης που είχε το θύμα της επίθεσης με άλλον ιδιώτη, με τον οποίο διατηρούσε παλαιότερα προσωπική σχέση. Τους αστυνομικούς έχει προβληματίσει το γεγονός ότι σε μία από τις περιπτώσεις ένα από τα ελεγχόμενα πρόσωπα εργάζεται σε εταιρεία που έχει και χημικά προϊόντα. Επιπλέον η Αστυνομία εξετάζει κι άλλες εκδοχές για την εκπόρευση της επίθεσης χωρίς όμως απολύτως σαφή κατεύθυνση ενώ εξετάζει πολλά άτομα από το προσωπικό κι επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης (σ.σ. εργαζόταν παλιότερα σε αλυσίδα τροφίμων και προσφάτως σε κρεοπωλείο). Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι «μπορεί κάποιο από τα άλλοθι να είναι τελικώς προβληματικό, η επίθεση να έχει ανατεθεί σε τρίτο άσχετο πρόσωπο ή να συμβαίνει κάτι άλλο που θα ανιχνευθεί».

Νέο υλικό από κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τη δράστη

Ακόμη ένα νέο στοιχείο που προστίθεται στις έρευνες είναι, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ νέα πλάνα από κάμερα του κυκλώματος ασφαλείας που «πιάνει» τη γυναίκα η οποία θεωρείται ως ύποπτη για την επίθεση. Η γυναίκα φαίνεται να φοράει μάσκα, σκούφο, είναι μετρίου αναστήματος και αδύνατη. Οι Αρχές προσπαθούν να εξάγουν περισσότερα συμπεράσματα από το βιντεοληπτικό υλικό παρότι αυτό δεν είναι ιδιαίτερα «καθαρής» ανάλυσης.

Η μαυροφορεμένη γυναίκα είχε στήσει καρτέρι στα σκαλιά που συνδέουν το ισόγειο με το υπόγειο του κτιρίου και όπως όλα δείχνουν ανέμενε το θύμα της να πάει στη δουλειά της για της επιτεθεί. Μόλις η κοπέλα εμφανίστηκε και κινήθηκε προς το ασανσέρ, τότε η άλλη γυναίκα που πετάχτηκε μπροστά της, της πέταξε το οξύ στο πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή.

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν παρατηρήσει, μια γυναίκα με καπέλο, η οποία επόπτευε τον χώρο. «Περνούσε από μπροστά, ξανά γύριζε, καθόταν απέναντι. Εκεί, στο εκκλησάκι. Πέντε μέρες αυτό γινόταν», είπαν σύμφωνα με αναφορές. 

Οι καταθέσεις από άτομα του περιβάλλοντος του θύματος και του επαγγελματικού της χώρου συνεχίζονται, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι που να θέσει και συγκεκριμένα άτομα στο στόχαστρο των ερευνών.

Οι Αρχές έχουν σχηματίσει πάντως μία καλή εικόνα για την πιθανή κατεύθυνση διαφυγής της δράστιδος και έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε συγκεκριμένα σημεία, αναζητώντας απαντήσεις.