Ο εγκλεισμός του ιερέα, που επιτέθηκε με βιτριόλι σε Μητροπολίτες, στο Δρομοκαΐτειο διετάχθη το μεσημέρι της Πέμπτης μετά από την εξέτασή του από γιατρούς.

Ads

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του 37χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας σε ΜΜΕ, τόνισε ότι ο ιερέας χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας και ο ίδιος θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από την εισαγγελική αρχή. Επεσήμανε ότι ο 37χρονος είχε προαναγγείλει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αν τον αδικήσουν με την απόφαση, δεν θα μείνει στα λόγια. Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι μετά από αυτό θα έπρεπε να είχε ληφθεί ιδιαίτερη μνεία.

Διαβάστε επίσης: 

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο εντολέας του επιμένει ότι έπρεπε να πάρει εκδίκηση. Πρόσθεσε πως ναι μεν έχει μετανιώσει αλλά δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι έχει κάνει. «Στην συνάντηση μου μαζί του δεν μου έδωσε την αίσθηση ότι έχει καταλάβει την πράξη του» σημείωσε και πρόσθεσε πως ο 37χρονος του μετέφερε ότι παρήγγειλε το χημικό υγρό από μια εταιρία που του είπαν ότι το συγκεκριμένο δεν μπορεί να βλάψει.

Ads

«Δεν θα τον αναλάμβανα αν έβλεπα ότι ήξερε και καταλάβαινε τι έχει κάνει», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του και πρόσθεσε: «Δεν θα τον αναλάμβανα αν δεν ήξερα ότι χρήζει ειδικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Είναι νομικά και ιατρικά τεκμηριωμένο ότι δεν έχει σώας τας φρένας». Τέλος ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του και έκανε γνωστό ότι ο εντολέας του πριν από ενάμιση μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ είχε προαναγγείλει την πράξη του μέσω διαδικτύου.

«Απειλούσε τον εφημέριο ότι θα τον σκοτώσει»

Για το προφίλ του 37χρονου ιερομόναχου μίλησε και ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας Βέροιας, Σπύρος Κωτσιαντής.

Ο 37χρονος πήγε στην ενορία του χωριού όταν συνταξιοδοτήθηκε ο προηγούμενος.

«Κάθισε ενάμιση χρόνο αλλά άρχισε να αποκαλύπτεται ότι έχει κάποια προβλήματα πχ δανειζόταν χρήματα από ηλικιωμένους του χωριού και δεν τα επέστρεφε, οι παρέες του φαίνονταν άνθρωποι του υποκόσμου, έβρισε τον ψάλτη την ώρα της λειτουργίας ενώ εκκρεμούν και μηνύσεις» είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε πως στο Καλοχώρι Ημαθίας είχε γίνει η υπόθεση με τα ναρκωτικά στην οποία φέρεται να εμπλέκεται όμως ήδη τον παρακολουθούσε η ασφάλεια Βέροιας, ενώ ανέφερε πως όταν έφυγε από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει βρήκαν μέσα σε αυτό σύριγγες και ναρκωτικά.

Παράλληλα, τόνισε πως ο δράστης συνεχίζει να απειλεί τον εφημέριο του χωριού λέγοντας ότι έχει ανθρώπους έξω που θα τον βρουν και θα τον σκοτώσουν γιατί νομίζει ότι είναι η αιτία που έφυγε από το μέρος.