Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε την Έφη Κακαράντζουλα σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Ads

Το δικαστήριο ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση και μετά από διάσκεψη 3 ωρών, αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή της κατηγορούμενης, χωρίς κανένα ελαφρυντικό για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απορρίπτοντας την μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη που είχε ζητήσει η υπεράσπιση.

Εκτός από τα 15 χρόνια, η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της απείθειας και το δικαστήριο της επέβαλε ακόμη 6 μήνες φυλάκισης, οι οποίοι αναμένεται να συγχωνευτούν με την πρώτη ποινή.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε αναφέρει για την επίθεση ότι «Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει». Στην συνέχεια, είχε πρότείνει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, σημειώνοντας τον ανθρωποκτόνο εγωισμό της κατηγορούμενης και ότι η επίθεση που έκανε με την βιτριόλι ήταν σχέδιο εξόντωσης.

Δικαιωμένη δηλώνει η  Ιωάννα Παλιοσπύρου

Το μήνυμα πως ελπίζει οι γυναίκες και όλα τα θύματα βίας και οι κακοποιημένες γυναίκες να βρουν στο πρόσωπό της την ελπίδα, ώστε να μην φοβούνται και να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και να μάχονται για τα δικαιώματά τους, έστειλε η Ιωάννα Παλιοσπύρου σε δήλωσή της μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Στο πλευρό της, έξω από το δικαστήριο, εκτός από τους δικηγόρους της, βρίσκονται και φίλες της, οι οποίες φορούσαν λευκές μάσκες σε ένδειξη συμπαράστασης. 

Ads

Υπογράμμισε επίσης την αποφασιστικότητά της πως θα είναι «δίπλα σε όποιον με χρειαστεί για να τον βοηθήσω σε ό,τι χρειαστεί». Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Δικαστηρίου, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη και ευχαρίστησε την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η δήλωσή της: «Θέλω να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου και έτσι τώρα βρίσκω τη δύναμη να επικεντρωθώ μόνο στην αποκατάσταση της υγείας μου και να συνεχίσω τον αγώνα μου. Να ευχαριστήσω θέλω δημόσια κάποιους ανθρώπους που είναι κοντά μου. Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη, τους δικηγόρους μου τον κ. Λύτρα και τον κ. Αλεξανδρή, την ελληνική αστυνομία που εξιχνίασε την υπόθεση και οδήγησε την ένοχη ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ευχαριστώ τη κυρία Καλοφώνου τη γιατρό μου. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τις φίλες μου και ιδιαίτερα ευχαριστώ όλο τον κόσμο γιατί ήταν ιδιαίτερα σημαντικός σύμμαχος για μένα και μου έδωσε κουράγιο και δύναμη και η αναγνώριση της αδικίας που έχω υποστεί. Ελπίζω οι γυναίκες και όλα τα θύματα βίας και οι κακοποιημένες γυναίκες να βρούνε στο πρόσωπο μου την ελπίδα ώστε να μη φοβούνται και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Θα προσπαθήσω να είμαι δίπλα σε όποιον με χρειαστεί για να τον βοηθήσω».

Σημειώνεται πως μόλις έκλεισαν οι κάμερες, η Ιωάννα ζήτησε να μιλήσει προσωπικά στους δημοσιογράφους και να εκφράσει τις ευχαριστίες της για τον τρόπο που καλύφθηκε δημοσιογραφικά η επίθεση εναντίον της και μάλιστα χάρισε και αναμνηστικά βραχιόλια που γράφουν «Είμαι δυνατή».