Με προσωπική επίθεση στην εισαγγελέα Εφετών Βασιλική Χαλβά, η οποία άσκησε έφεση για δύο σκέλη της πρωτόδικης απόφασης για τον Δημήτρη Λιγνάδη, απαντά ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Ads

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δ. Λιγνάδη, που καταδικάστηκε πρωτόδικα για δύο βιασμούς, χωρίς ελαφρυντικά, αναφέρει πως  η εισαγγελέας «προσβάλλει την τακτική δικαιοσύνη και τους τακτικούς δικαστές» και ότι δημιουργεί «ανασφάλεια στο αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών στις δικαστικές αποφάσεις».

Τονίζει δε ότι την παραδίδει «στην κρίση όλης της νομικής κοινότητος (δικαστών, εισαγγελέων) και ειδικά των πραγματικών ποινικολόγων».

Συγκεκριμένα, δηλώνει ότι «σήμερα η αντιεισαγγελέας κυρία Βασιλική Χαλβά, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, χωρίς να έχει παρακολουθήσει έστω και μία ημέρα της πεντάμηνης δίκης, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να διαβάσει το σκεπτικό και το διατακτικό των αθωωτικών και των καταδικαστικών κρίσεων των τακτικών δικαστών, αφού η καθαρογραφή θα διαρκέσει πιθανότατα πέραν του έτους, όπως συνήθως διαρκεί στις πολύμηνες δίκες, προσβάλλοντας την τακτική δικαιοσύνη και τους τακτικούς δικαστές και δημιουργώντας ανασφάλεια στο αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών στις δικαστικές αποφάσεις και καταστρέφοντας την αρχή ασφάλειας δικαίου που διέπει τον ποινικό κώδικα, άσκησε έφεση σε μία από τις αθωωτικές κρίσεις του δικαστηρίου και μάλιστα αυτή που εξεδόθη με τη μειοψηφία των τακτικών δικαστών».

Ads

Ο Αλέξης Κούγιας αποκαλεί επίσης τους μηνυτές του Δημήτρη Λιγνάδη «φερόμενους ως βιασθέντες, επαγγελματίες ομοφυλόφιλους», δίνοντας παράλληλα προσωπικά τους στοιχεία.