Επίθεση από τέσσερα άτομα δέχτηκε σήμερα τα ξημερώματα παντοπωλείο το οποίο ανήκει σε Πακιστανούς στην πόλη της Λάρισας. Δύο από τους ακροδεξιούς δράστες εισέβαλαν στο παντοπωλείο τραυματίζοντας δυο μετανάστες, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ένας από αυτούς νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ads

Από τους τέσσερις δράστες συνελήφθη ο ένας, ο οποίος και αναμένεται να περάσει από τον ανακριτή σήμερα.

«Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο μέσα στην πόλη της Λάρισας» είπε στο Tvxs ο Νίκος Ταλαχούπης, από την Αριστερή Παρέμβαση για τη Θεσσαλία.

Μας επεσήμανε ότι φαινόμενα όπως συνθήματα σε τοίχους και λεκτική παρενόχληση μεταναστών δεν είναι σπάνια φαινόμενα στην περιοχή, κυρίως όμως σε αγροτικές περιοχές. «Εξάλλου στην περιοχή μας βρίσκεται και παρακλάδι μιας οργάνωσης που σχετίζεται με τη Χρυσή Αυγή» μας είπε.

Ads

«Δεν γνωρίζουμε για την ώρα και δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε αν οι δράστες σχετίζονται με κάποια τέτοια οργάνωση» διευκρίνισε και προσέθεσε ότι για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί μια σύσκεψη με διάφορες άλλες οργανώσεις και κόσμο, καθώς και συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου της πόλης.

«Δεν έχουμε φαινόμενα αντίστοιχα με αυτά της Αθήνας, αλλά η πραγματικότητα λέει ότι σταδιακά αυτά τα φαινόμενα επεκτείνονται», κατέληξε ο κ. Ταλαχούπης.