Καταγγελίες για προπηλακισμούς και απειλές σε βάρος τους, ακόμη και για εμπρησμό αυτοκινήτου, διατύπωσαν εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 

Ads

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν επίθεση από άγνωστους, την ώρα που μετέβαιναν στα μεταλλεία προκειμένου να πιάσουν δουλειά ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους ίδιους, στόχος εμπρηστών έγινε το αυτοκίνητο συγγενούς εργαζόμενου στα μεταλλεία.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο σημείο βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια που δεν εξερράγη, αλλά από την πυρκαγιά που προκλήθηκε σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο σταθμευμένο αυτοκίνητο.
 
Από την πλευρά του, ο Τόλης Παπαγεωργίου, κάτοικος της Ιερισσού και επικεφαλής του Μεταλλευτικού Παρατηρητηρίου (που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις κατά της επένδυσης), διέψευσε ότι εργαζόμενοι της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» δέχθηκαν επίθεση.
 
Τον περασμένο Απρίλιο εκπρόσωποι των τριών σωματείων εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός – Μεταλλεία Χαλκιδικής», είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, καταγγέλλοντας ότι συνάδελφοί τους δέχθηκαν απειλές και προπηλακισμούς από κατοίκους της Ιερισσού που εναντιώνονται στην επένδυση χρυσού.