Ενόψει και των χριστουγεννιάτικων εορτών η επιταγή ακριβείας ύψους 250 ευρώ φαίνεται ότι θα πληρωθεί στους δικαιούχους μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, επιφυλάσσοντας όμως παγίδες που θα αποκλείσουν πολλούς πολίτες.

Ads

Ειδικότερα, το έκτακτο αυτό επίδομα, θα λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι επιδομάτων αναπηρίας και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Όσον αφορά τις εισοδηματικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ατομικό εισόδημα έως 9.600 ευρώ τον χρόνο ή 800 ευρώ τον μήνα και να έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 16.800 ευρώ τον χρόνο ή 1.400 ευρώ τον μήνα.

Ωστόσο, για την χορήγησή του, υπάρχουν ορισμένες παγίδες, τις οποίες θα πρέπει να προσέξουν οι πολίτες. Ειδικότερα, αν σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων ο ένας εκ των δύο παίρνει σύνταξη 750 ευρώ τον μήνα, μεμονωμένα θα δικαιούνταν το επίδομα, όπως επίσης θα το δικαιούνταν αν ο άλλος σύζυγος παίρνει σύνταξη μέχρι 650 ευρώ και άρα μαζί φτάνουν τα 1.400. Αν, όμως, ο δεύτερος σύζυγος παίρνει, πχ, 660, τότε μαζί φτάνουν τα 1.410 ευρώ και άρα κανείς από τους δύο δεν θα το πάρει.

Ads

Σημειώνεται ότι τα ποσά αυτά αφορούν το φορολογητέο εισόδημα ενώ στα κριτήρια για τη λήψη του ποσού περιλαμβάνεται επίσης και το όριο ακίνητης περιουσίας, το οποίο πρέπει να είναι μέχρι 300.000 ευρώ.