Σε αποχή από την εργασία του προχωρά σήμερα Δευτέρα το προσωπικό του ΕΚΑΒ, διεκδικώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών της τακτικής μισθοδοσίας Ιουλίου και Αυγούστου 2020 καθώς και των υπερωριών και εξαιρεσίμων Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου για το επικουρικό προσωπικό που προσλήφθηκε για την ανταπόκριση στις ανάγκες της επιδημίας COVID-19.

Ads

Συγκεκριμένα, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, σημειώνοντας ότι παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του σωματείου, το ζήτημα της μη καταβολής των οφειλόμενων αποδοχών, δεν έχει επιλυθεί.

Ως εκ τούτου, ενημερώνει ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ, ασκώντας το νόμιμο δικαίωμα επισχέσεως, θα απέχει από την εργασία του από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και μέχρι την ολοσχερή εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

«Σας καλούμε να ενεργήσετε για την άμεση τακτοποίηση του ζητήματος που αφορά την κάλυψη των στοιχειωδών βασικών αναγκών των εργαζομένων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του Σωματείου.

Ads