Ο Νικήτας Κακλαμάνης διέψευσε τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, που είχε πει πως πρότεινε να ενώσουν τις δυνάμεις τους «και ας μην είμαι εγώ δήμαρχος». Ο Ν. Κακλαμάνης είπε ότι ο Α. Σπηλιωτόπουλος του πρότεινε να κατέβουν από κοινού «με τον κ. Σπηλιωτόπουλο επικεφαλής και μετά από τρεις – τέσσερις μήνες να παρατηθεί και να αναλάβω εγώ».

Ads

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, είπε ότι η πρόταση έγινε μέσω τρίτου προσώπου, «εξαιρετικά σοβαρού και προσωπικού φίλου δικού μου και του Σαμαρά από το 1990». Πρόσθεσε μάλιστα πως το πρόσωπο αυτό δεν είναι πολιτικός αλλά ανήκει στον επιχειρηματικό κόσμο και πως η πρόταση αυτή έγινε το βράδυ της Παρασκευής, ενώ το Σάββατο έληγε η προθεσμία για την κατάθεση των συνδυασμών.

Σημειώνεται ότι η διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Αθηναίων κόστισε στην Συγγρού την συμμετοχή στον β΄γύρο των εκλογών – κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

Ο Ν. Κακλαμάνης είπε πως δε χρειάστηκε να σκεφτεί πάνω από ένα λεπτό να πει όχι, πως η δημαρχεία δεν είναι «έπαθλο» και πως δε θα έβαζε σε παζάρι την Αθήνα και τους Αθηναίους που «άλλον θα ψήφιζαν, άλλον θα είχαν». Ευχήθηκε, δε, στον Σπηλιωτόπουλο «καλή επιτυχία στις φιλοδοξίες του ενόψει του ανασχηματισμού».

Ads