Επιστρέφει το Κατάρ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Ελληνικό, αφού χθες υπέγραψε τη σχετική σύμβαση που του δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, από τον οποίο είχε αποσυρθεί πριν από περίπου ένα μήνα επειδή δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για απευθείας διακρατική συμφωνία.
 

Ads

Την είδηση επιβεβαίωσε το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ 99,5.
 
Τον Ιούλιο, το Κατάρ αναμένεται να υποβάλει μαζί με τους υπόλοιπους υποψηφίους την τεχνική του προσφορά.
 
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το capital.gr, κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι οδεύει προς λύση και το πρόβλημα που έκανε τον εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ- Θανί να… ξανασκέφτεται την αγορά του συμπλέγματος νησίδων στο Ιόνιο, μεταξύ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, προκειμένου να πραγματοποιήσει επένδυση με επίκεντρο το νησί Οξυά.
 
Το πρόβλημα αφορούσε την απόφαση του δασαρχείου Κεφαλονιάς να απαγορεύσει στον εμίρη να χτίσει τα οικοδομήματα σε σημείο που ήταν  χαρακτηρισμένο ως δασικό. Κατά τις ίδιες πηγές «το δασαρχείο κινήθηκε βάσει νόμων» και, άρα, το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί με «διόρθωση του νόμου» για την εν λόγω περίπτωση.