Ανοιχτή επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενάντια στην κρατική βία και αυθαιρεσία με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό και τη σεξουαλική παρενόχληση νεαρής κοπέλας από αστυνομικούς στέλνουν εφτά γυναικείες οργανώσεις.

Ads

Όπως έχει καταγγείλει η ίδια 18χρονη Έφη, χτυπήθηκε από άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ και δέχτηκε απειλές για βιασμό από άνδρα των ΜΑΤ κατά τη σύλληψη της αλλά και μέσα στη ΓΑΔΑ, όπου της αρνήθηκαν οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια μέχρι τη μέρα που πέρασε από ανακριτή.

Στην παρακάτω επιστολή οι υπογράφουσες οργανώσεις ζητούν να χυθεί άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση, όπως και σε κάθε καταγγελία περιστατικού άσκησης αυθαίρετης αστυνομικής βίας, ενώ καταδικάζουν απερίφραστα την ωμή και αυθαίρετη βία και αυθαιρεσία εναντίον των γυναικών, αλλά και εναντίον κάθε πολίτη.

Παράλληλα, οι οργανώσεις χαρακτηρίζουν υποκριτικές τις εξαγγελίες της κυβέρνησης με αφορμή το κίνημα μετά Me Too, από τη στιγμή που οι πολίτες γίνονται «καθημερινά μάρτυρες περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας εναντίον συμπολιτών τους, γυναικών και ανδρών και βλέπουν την αστυνομία να παίρνει το ρόλο του κακοποιητή, αντί του προστάτη».

Ads

Η επιστολή που υπογράφουν το Κέντρο Έρευνα και Δράσης για την Ειρήνη, η Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά, το Μωβ, η Φεμινιστική Συλλογικότητα Θεοδώρα, η Working Class Women OTE, η Γυναικεία ομάδα Αυτοάμυνας και Nimertis Actionart ΝΠΙΔ κοινοποιείται στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, όπως επίσης στις βουλεύτριες και τους Βουλευτές του κοινοβουλίου.