Επιστολή στη Βουλή είχαν αποστείλει το Νοέμβριο του 2014 ο Βαγγέλης Γιακούμακης και οι συμφοιτητές του, καταγγέλλοντας τα σοβαρά προβλήματα και τις ιδιαίτερα κακές συνθήκες που επικρατούν στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη.

Ads

«Δεν αντέχουμε να κάνουμε άλλη υπομονή όπως μας λέτε. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε υπευθύνους να περνάνε από τη Σχολή και να μας λένε παχιά λόγια. Αισθανόμαστε ότι μας κοροϊδεύετε», ανέφεραν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους, με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου 2014, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας με αφορμή την συζήτηση στην Βουλή περί bullying.

«Στις αίθουσες διδασκαλίας επικρατεί παγωνιά, μιας και τα καλοριφέρ είναι χαλασμένα», ενώ τόνιζαν ότι «στην εστία γίνεται το αδιαχώρητο και ζούμε σε τριτοκοσμικές συνθήκες […] 3 άτομα ανά δωμάτιο όπου πλέον δεν χωράει καλά καλά ούτε καρέκλα – για γραφείο δεν το συζητάμε […] και το παλιό ηλεκτρικό δίκτυο δεν επιτρέπει να χρησιμοποιούμε συσκευές».

Ακόμα ανέφεραν ότι «κάθε τουαλέτα και μπάνιο αντιστοιχεί για πάνω από 10 παιδιά, οι μισές τουαλέτες είναι βουλωμένες και προβληματικές, άλλες στάζουν από τα ταβάνια […], το ζεστό νερό για μπάνιο είναι για όποιον προλάβει».

Ads

Επιπρόσθετα τόνιζαν ότι «στα εστιατόρια νερά στάζουν από τα ταβάνια, μπογιές και σοφάδες πέφτουν μέσα στα πιάτα μας […] κάποιοι λένε ότι έχουν δει και ποντίκια να κυκλοφορούν στο εστιατόριο».

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη επιστολή είχε κατατεθεί στη Βουλή στις 27 Νοεμβρίου από τη βουλευτή της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.