Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Αθανάσιου Νάκου, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκης των «πόθεν έσχες» του.
 

Ads

«Ο κλέφτης δεν δίνει αποδείξεις, αν θέλει κάποιος να κλέψει δεν θα το δηλώσει στο πόθεν έσχες του. Αν στήσει μια off shore εταιρεία στα νησιά Καϊμάν δεν θα την γράψει στην δήλωση περιουσιακής του κατάστασης. Δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε εμείς αυτά τα πράγματα», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες. 
 
Ο κ. Νάκος αναφέρθηκε και στην προσωπική του υπόθεση που ερευνάται από το ΣΔΟΕ, σημειώνοντας ότι προέρχεται από μια διάτρητη καταγγελία. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι αν και γνώριζε ότι το ΣΔΟΕ τον ελέγχει (σ.σ. το ΣΔΟΕ έστειλε σχετικό διαβιβαστικό στην Βουλή στις 18.05.2012) δέχθηκε την πρόταση να προεδρεύσει στην επιτροπή ελέγχου των οικονομικών.
 
Επιπλέον, ο Αθανάσιος Νάκος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των βουλευτών, της οποίας προΐσταται, όταν θα διερευνάται η υπόθεση της εμπλοκής του ονόματός του στην εμφανιζόμενη ως λίστα του ΣΔΟΕ για τα πολιτικά πρόσωπα.
 
Επιπλέον, ο κ. Νάκος θα ζητήσει από τον κ. Πεπόνη «την άσκηση δίωξης, εάν κρίνει ότι υφίσταται θέμα, κατά παντός υπευθύνου, τόσο για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσής μου από το ΣΔΟΕ όσο και κατά του καταγγέλλοντος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία». Οπως δηλώνει «ουδέποτε έχω αρνηθεί τον έλεγχο από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή, θεωρώντας ότι μόνο έτσι διασφαλίζεται η διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Αυτόν τον έλεγχο ζητώ και τώρα, και μάλιστα άμεσα, προκειμένου να μη μείνει καμία σκιά και να προστατευτεί όχι μόνο η προσωπική μου αξιοπρέπεια αλλά και η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος», υπογραμμίζει.
 
Επιστολή Μεϊμαράκη στον Ρουπακιώτη
 
Εν τω μεταξύ, επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη -επικαλούμενος και την ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων- απέστειλε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ζητώντας να μεριμνήσει άμεσα ώστε να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν πολιτικά πρόσωπα και τα οποία ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.