Με αφορμή το ρεπορτάζ του tvxs.gr «Άνοιξαν τα γυμνάσια για όλα τα παιδιά; Όχι», στο οποίο γονείς παιδιών του Μουσικού Γυμνασίου Αθήνας, διαμαρτύρονται για την διάταξη του υπ. Παιδείας, που εξαιρεί την επιστροφή στα θρανία, παιδιών γυμνασίων με λυκειακές τάξεις, κατηγορία στην οποία ανήκουν και τα Μουσικά, κάνοντας λόγο για εξαίρεση εις βάρος μιας ομάδας παιδιών, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή του Συλλόγου Γονέων του εν λόγω σχολείου:

Ads

«Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το άρθρο με τίτλο: “άνοιξαν τα γυμνάσια για όλα τα παιδιά; Όχι” στο οποίο υπονοείται ότι η άποψη που αναφέρει αποτελεί άποψη του συλλόγου, χωρίς να ελέγξετε αν όντως αποτελεί άποψη του συλλόγου.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι το άρθρο εκφράζει τη άποψη μεμονωμένων γονέων του σχολείου και δεν αποτελεί έκφραση της άποψης του συλλόγου.

Επειδή:

  • Ως γνωστό βρισκόμαστε σε συνθήκες πανδημίας όπου απόψεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων έχουν να κάνουν με την δημόσια υγεία και ασφάλεια.
  • Στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία φοιτούν παιδιά από διάφορους δήμους της Αθήνας, πράγμα που σημαίνει ότι η διασπορά του ιού γίνεται πολύ γρηγορότερα.
  • Τα παιδιά μεταφέρονται στο σχολείο με πούλμαν του ΚΤΕΛ (τα οποία στο ενδιάμεσο εκτελούν και άλλα δρομολόγια), στα οποία δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας (δεν κρατούνται κενές θέσεις), αλλά συγχρωτίζονται παιδιά από διαφορετικά τμήματα – τάξεις.
  • Αυτό που ισχύει για τα δικά μας παιδιά, ισχύει και για τα παιδιά όλων των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων σε δήμους οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινοι»
  • Τα μηνύματα που έχουμε για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα δεν είναι ενθαρρυντικά

Για τους παραπάνω λόγους ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αθήνας έχει κοινή άποψη με την Πανελλήνια Ένωση Μουσικών και διεκδικεί:

Ads
  • Διπλασιασμό του αριθμού των πούλμαν ώστε να μην συνωστίζονται τα παιδιά
  • Απολύμανση των πούλμαν πριν παραλάβουν παιδιά του σχολείου
  • Μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη 15 παιδιά
  • Ασφαλή και τακτική απολύμανση των χώρων του σχολείου
  • Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά) για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Καθαριότητα του σχολείου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Διαχωρίζουμε τη θέση μας από το συγκεκριμένο άρθρο και παρακαλούμε να αποκαταστήσετε άμεσα την αλήθεια, δημοσιεύοντας με τον τρόπο που ορίζει η δεοντολογία την άποψη του συλλόγου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αθήνας

Απάντηση του tvxs.gr

Πουθενά στο ρεπορτάζ του Tvxs.gr δεν υπάρχει ούτε υπονοείται, πως οι γονείς μιλούν εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων. Απευθυνθήκαμε στους γονείς που επιμένουν πως είναι αντιπαιδαγωγική και άδικη αυτή η εξαίρεση και απάντησαν με την παρακάτω επιστολή:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αθήνας έστειλε επιστολή αντίθεσης-διαμαρτυρίας στο ηλεκτρονικό μέσο tvxs.gr για το άρθρο με τίτλο: «Άνοιξαν τα γυμνάσια για όλα τα παιδιά; Όχι!», με την αιτιολογία ότι εκφράζει την άποψη μεμονωμένων γονέων του σχολείου και δεν αποτελεί άποψη του Συλλόγου».

Διατείνεται μάλιστα ότι έχει κοινή άποψη με την Πανελλήνια Ένωση Μουσικών Σχολείων, αναφέροντας σχετικά και τις εύλογες διεκδικήσεις της Ένωσης, με τις οποίες συμφωνούμε.

Την Κυριακή το βράδυ, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Αθήνας προσκάλεσε τους γονείς σε διαδικτυακή συνάντηση για το θέμα., μετά από αίτημα δεκάδων γονέων. Αφού έγινε η συζήτηση, πολλοί γονείς ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για τις προτάσεις που είχαν διατυπωθεί. Το ΔΣ αρνήθηκε λέγοντας ότι τις αποφάσεις τις παίρνει μόνο το ΔΣ, ότι γι’ αυτό έχει εκλεγεί. Η στάση τους αυτή είναι πρωτοφανής και αντιδημοκρατική. Εξίσου πρωτοφανές και αντιδημοκρατικό είναι ότι από σελίδα του Συλλόγου Γονέων στο Facebook, απορρίπτονται οι σχετικές μας αναρτήσεις και ανεβαίνουν μόνο οι αναρτήσεις των μελών του ΔΣ,  ενώ η σελίδα ανήκει σε όλους εμάς τους γονείς του Μουσικού Σχολείου Αθήνας.

Τα παιδιά μας ζητούν τη μη εξαίρεση τους από την υπουργική απόφαση που ισχύει για όλα τα γυμνάσια. Επειδή δε, αγαπούν το συγκεκριμένο σχολείο, λόγω της ιδιαίτερης κουλτούρας που καλλιεργείται εκεί, ο αποκλεισμός αυτός, τους στοίχισε περισσότερο.

Μετά τα παραπάνω, εμείς οι μεμονωμένοι, πλην όμως μέλη του Συλλόγου, γονείς, καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αθήνας να θέσει στη διάθεση των μελών του, δημοσίως, τα πρακτικά της από 31/01/2021 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, την οποία αιτήθηκε στο Δ.Σ. πλήθος γονέων- μελών του Συλλόγου, με μοναδικό θέμα την άνιση μεταχείριση των μαθητών του σχολείου μας από το Υπουργείο Παιδείας, από τα οποία να προκύπτει:

  • Η Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης
  • Αποτέλεσμα ψηφοφορίας των συμμετεχόντων στην Γενική Συνέλευση, με το οποίο η ανωτέρω (1) Απόφαση πλειοψήφησε και εκφράζει τυπικά και ουσιαστικά την άποψη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Ζητούμε από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, εφόσον διαχωρίζει την άποψή του «από την άποψη των μεμονωμένων γονέων», να μας πληροφορήσει από πού προκύπτει ότι η θέση που υποστηρίζει, εκφράζει την πλειοψηφία των μελών του Συλλόγου που υπηρετεί. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.