Επίσκεψη στο Αττικό Νοσοκομείο πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, για μας, η κοινωνική πρόνοια, η υγεία, είναι προτεραιότητα. Ήδη, παραδίδουμε 77 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στους ασθενείς, στα νοσοκομεία, ώστε να αναβαθμιστεί η δημόσια υγεία», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ads

«Την επόμενη χρονιά θα μπορέσουμε να στελεχώσουμε ακόμα περισσότερο τα νοσοκομεία μας. Όπως έχουμε πει, έχουμε δεσμευτεί για την πρόσληψη τουλάχιστον 1.000 γιατρών, ενώ θα κάνουμε διαγωνισμό για την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών. Και αυτό σημαίνει ότι η δημόσια υγεία θα είναι πολύ πιο προσβάσιμη και ποιοτική για τους πολίτες της χώρας μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Κοροϊδία» χαρακτήρισε το ΚΚΕ τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για νέες προσλήψεις. «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και η προηγούμενη της ΝΔ, εξήγγειλε για μια ακόμα φορά προσλήψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Κρύβει όμως επιμελώς αν πρόκειται για μόνιμο προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ή για ελαστικές μορφές εργασίας, όπως συνέβη με τις πρόσφατες προσλήψεις για τα 77 κρεβάτια ΜΕΘ που υπερηφανεύεται ότι μόλις άνοιξε. Αυτές οι ΜΕΘ δεν λειτουργούν με μισθωτούς των δημοσίων νοσοκομείων, αλλά με «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους με εργολάβο το ΚΕΕΛΠΝΟ, που τους έχει προσλάβει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και «μπλοκάκια», ως ελευθέρους επαγγελματίες», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Για «σταγόνα στον ωκεανό» κάνει λόγο ο ΣΥΝ. «Γνωρίζουμε ότι οι κλίνες ΜΕΘ που είναι κλειστές ξεπερνούν τις 150 και δεν είναι μόνο οι 75 που εξήγγειλε τη λειτουργία τους ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα γνωρίζουμε ότι ακόμα και αν όλες λειτουργήσουν και πάλι δεν είναι επαρκείς. Γνωρίζουμε ότι ως τη λήξη του έτους θα είχαν ανοίξει 35 κλίνες και αυτή τη στιγμή έχουν ανοίξει λιγότερες από τις μισές. Και φαντάζει αδύνατο να ανοίξουν άλλες 40 ως τις 10 του Γενάρη όπως είχε υποσχεθεί η κ. υπουργός.

Ads

Την ίδια ώρα τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό ξεπερνούν τις 25.000 και οι 3.000 που εξαγγέλλονται αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό», σημειώνει.