Το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου «Tae kwon Do» επισκέφθηκαν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο Π. Γερουλάνος, με αφορμή το πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Χώρος στην Τέχνη», κατά το οποίο τα Ολυμπιακά ακίνητα ανοίγουν στους πολίτες.

Ads

«Ανοίγουμε τα Ολυμπιακά ακίνητα για εκείνες τις ομάδες που δεν έχουν χώρο», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και ως παράδειγμα χώρων Ολυμπιακών ακινήτων που παρέμεναν αναξιοποίητοι για χρόνια, ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στο Κωπηλατοδρόμιο, λέγοντας χαρακτηριστικά «δίνουμε 2 εκατ. ευρώ για τη συντήρησή του, για να είναι κλειστό». «Αυτοί οι χώροι πρέπει να αξιοποιηθούν» τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού.

Ο πρωθυπουργός και ο Π. Γερουλάνος συνομίλησαν με τα μέλη της θεατρικής ομάδας “X-ACT”, που πραγματοποιούσαν τις πρόβες τους εν όψει της παράστασης που θα ανεβάσουν, αποσπάσματα της οποίας είχαν μάλιστα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν.

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σχολίασε «έτσι το θέλουμε γενικά το Δημόσιο, το κράτος να διευκολύνει και να εξυπηρετεί τον πολίτη, τον εργαζόμενο, τον ηθοποιό», συμπληρώνοντας ότι πρέπει να σπάσει η γραφειοκρατία.

Ads

Οι ηθοποιοί συζήτησαν μαζί τους για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί σήμερα και ο Γ. Παπανδρέου τους απάντησε: «Η τέχνη μπορεί να φέρει και αλλαγές. Αν δεν υπάρχει η τέχνη, πώς θα αντισταθούμε;».

Ο Π. Γερουλάνος δήλωσε ότι το θέμα της παιδαγωγικής θεάτρου και το πρόγραμμα «Μελίνα», ξαναμπαίνει στα σχολεία.