Κατά την επίσημη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα στη χώρα είναι 82 και ακόμη 20 που εντοπίστηκαν σε πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου, όπως είπε. Ωστόσο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ δεν πρόκειται για κρουαζιερόπλοιο, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, αλλά για το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται αρόδου, στο αγκυροβόλιο του λιμανιού του Πειραιά. Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 383 άτομα, πλήρωμα και επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 36 Έλληνες. Με τα 102 νέα κρούσματα, τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 1314. 

Ads

Παράλληλα ο Σωτήρης Τσιόδρας επιβεβαίωσε τους πέντε θανάτους, που είχαν δημοσιευτεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ωρών, ενώ ανακοίνωσε πως ακόμη δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων θυμάτων από κοροναϊό σε επτά, σήμερα, και σε 49 συνολικά. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 85 ασθενείς.

Αξίζει επίσης να σημειωθει πως ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι στη χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί απο την αρχή της κρίσης της επιδημίας 16.742 τεστ, αριθμός που επιβεβαιώνει τις φωνές για την μεγάλη υποκαταγραφή της επιδημίας στη χώρα και τους κινδύνους που ενέχει αυτή η τακτική, καθώς βαδίζουμε στα «τυφλά» σχετικά με την πραγματική εξάπλωση του ιού.