Στο θέμα της αντιπαράθεσης με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επανέρχεται η ΟΙΕΛΕ, ζητώντας μετά από έκτακτη συνεδρίαση του προεδρείου της, από τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, να ανοίξει άμεσα ο φάκελος της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα.

Ads

Η ΟΙΕΛΕ ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση της καταγγελίας σύμβασης της εκπαιδευτικού, αλλά και την εκπαιδευτική της πορεία 21 χρόνια στο Κολλέγιο Αθηνών.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, αναφέρει: «Η Ομοσπονδία προέβη σε αυτή την κίνηση, διότι κάποιοι μικρόψυχοι, στο όνομα της προεκλογικής διαμάχης, έφθασαν σε σημείο να σύρουν στη λάσπη το όνομα και τη μνήμη της νεκρής συναδέλφου μας με ψεύδη και συκοφαντίες. Εξακολουθούν να θεωρούν ότι η πολιτική και οικονομική τους ισχύς, τούς επιτρέπει να σπιλώνουν ακόμη και νεκρούς για να παίξουν παιχνίδια εξουσίας. Η ελληνική κοινωνία όμως οφείλει να μάθει την αλήθεια».

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζοντας η ΟΙΕΛΕ επισημαίνει ότι: «Για τον λόγο αυτό με την επιστολή της στον Υπουργό Παιδείας η Ομοσπονδία μας ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση της καταγγελίας σύμβασης της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα, αλλά και την εκπαιδευτική της πορεία 21 χρόνια στο Κολλέγιο.

Ads

Ζητήσαμε, μεταξύ άλλων, να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά του ΚΥΣΔΕ που εξέτασε την καταγγελία σύμβασης, αξιολογήσεις της εκπαιδευτικού από το Κολλέγιο, το κείμενο της καταγγελίας σύμβασης και την αλληλογραφία του Κολλεγίου με την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης και αντίγραφο του γραπτού του μαθητή που «σημείωσε» η εκπαιδευτικός.

Ήρθε η ώρα όλοι οι πολίτες να διαπιστώσουν ποιοι και γιατί επιδιώκουν η εκπαίδευση να μετατραπεί σε εμπόρευμα, ώστε να διαιωνίζονται και να γιγαντώνονται οι ανισότητες, ώστε να παγιωθεί μια κοινωνία πατρίκιων και πληβείων όπου οι νόμοι θα ισχύουν μόνο για τους πολλούς. Όχι γι’ αυτούς που αποτελούν εδώ και δεκαετίες την πολιτική και οικονομική ελίτ, η οποία έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής».