Από εταιρεία επίπλων στις Σέρρες θα προμηθευτεί γάντια η εταιρεία «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», φορέας που εποπτεύεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών του Κώστα Αχ.Καραμανλή, έναντι 240.000 ευρώ.

Ads

Σύμφωνα με το thefaq.gr η ΟΣΥ ΑΕ  προχώρησε σε αγορά – μαμούθ 16.000 συσκευασιών γαντιών – με κάθε συσκευασία να περιέχει 100 ζευγάρια – από την εταιρεία «Σεμελίδης και Σία Ο.Ε.» στις Σέρρες – νομό στον οποίο εκλέγεται ο Κώστας Αχ. Καραμανλής – με τίμημα 196.000 ευρώ συν ΦΠΑ, δηλαδή το συνολικό κόστος να ξεπερνάει τα 240.000 ευρώ.

image

Το αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι πρόκειται για εταιρεία που ασχολείται με την κατασκευή και εμπορία επίπλων και ξυλουργικές εργασίες και η οποία μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο προχώρησε σε επέκταση του καταστατικού της προκειμένου να περιλαμβάνει ως σκοπό και το »«εμπόριο ειδών – μέσων ατομικής προστασίας (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες προστασίας προσώπου κάθε είδους, ποδιές) κλπ συναφή είδη».

Ads

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με βάση το έγγραφο στην «Διαύγεια» (ΑΔΑ: 9ΩΒ1ΟΚΩ0-ΜΒΕ), η προμήθεια των γαντιών από την ΟΣΥ γίνεται στην τιμή των 12,25 ευρώ ανά τεμάχιο, όταν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συσκευασία των 100 τεμαχίων, με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, τιμολογείται στη λιανική από 12 ευρώ.

Η ΟΣΥ δηλαδή, αν και παραγγέλνει 16.000 τεμάχια (προφανώς συσκευασίες των 100 γαντιών) θα πληρώσει για αυτές σε τιμές λιανικής.

Το έγγραφο της Διαύγειας, το site της εταιρείας epiplasemelidis.gr και η αλλαγή καταστατικού στο ΓΕΜΗ:

image

image

image

Το αρχείο της τροποποίησης του καταστατικού που κατατέθηκε στο Επιμελητήριο Σερρών και καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ:

image

ΟΣΥ: Έγιναν όλα νόμιμα

Σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα ο ΟΣΥ ΑΕ Οδικές Συγκοινωνίες εκφράζει την άποψη πως όλα έγιναν νόμιμα, παρ’ όλα αυτά δε λέει κουβέντα για την τιμή που είναι με καπέλο 20% πάνω από την λιανική. Παράλληλα βλέπει στα δημοσίευματα «κριτική με εντυπωσιασμούς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Βάσει των νομίμων διαδικασιών, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του Covid-19 για την προστασία των εργαζομένων, ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και εκ των υποβαλλόμενων προσφορών, η Επιτροπή αξιολόγησης των Προσφορών για την προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας εισηγήθηκε ομοφώνως (από 08.04.2021 πρακτικό) υπέρ της οικονομικής προσφοράς του μειοδότη, ο οποίος τηρούσε ταυτόχρονα όλες τις προδιαγραφές και τους όρους.

Ως γνωστόν, η έδρα της Εταιρείας δεν αποτελεί για κανέναν διαγωνισμό κριτήριο απόρριψης διαγωνιζομένου. Τα υπόλοιπα θεωρούμε ότι εκπορεύονται εκ του πονηρού.

Σε περιόδους κρίσης, η κριτική με εντυπωσιασμούς δεν λειτουργεί προς όφελος των πολιτών».