«Γλέντι» έχει στηθεί στο Twitter για τον «πρωκτικό συγκρατητή», το «τακτοποιημένο φρικιό», τους «προβληματικούς μαθητές» ή τα ορθογραφικά λάθη που βρίσκονται στην εισαγωγική «επιμόρφωση», που απέστειλε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του υπουργείου Παιδείας σε περίπου 20.000 νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Ads

Μετά το «Σκόιλ Ελικίκου» και το «Μέτζη του νέουκτη», η «επιμόρφωση» των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών είναι το νέο κυβερνητικό φιάσκο που συγκεντρώνει την προσοχή των social media.

Πέρα από την τραγελαφική διάσταση, η υπόθεση προκαλεί την οργή των εκπαιδευτικών, δεδομένου ότι υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εκτός ωραρίου, του οποίου το περιεχόμενο -εκτός του google translate- μπορεί κάλλιστα να χαρακτηρισθεί από αναχρονιστικό έως ρατσιστικό.

Ενδεικτικά, οι μαθητές χαρακτηρίζονται ως «προβληματικοί», «αναρχικοί», «πνεύματα αντιλογίας», τα σχολεία ως «καταυλισμοί στιγματισμένων», ενώ περιλαμβάνονται ασκήσεις που προωθούν επικίνδυνα στερεότυπα και καλούν τους εκπαιδευτικούς να χαρακτηρίσουν μαθητές/τριες με μόνο κριτήριο την εμφάνισή τους, καταργώντας κάθε σύγχρονη θεωρία της παιδαγωγικής επιστήμης. 

Ads

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΙΕΠ, Γιάννης Αντωνίου, έχει υποστηρίξει σε δηλώσεις του πως πρόκειται για «έργο για το οποίο δούλεψαν εκατοντάδες άνθρωποι και το οποίο δοκιμάστηκε και διορθώθηκε», σημειώνοντας ότι «αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα το δούμε και θα το διορθώσουμε».

Διαβάστε επίσης: 

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να παρακολουθήσουν την επιμόρφωση, βάσει της οποίας θα αξιολογηθούν, αφού η συμμετοχή τους σε αυτήν θα αποτελέσει στοιχείο του ατομικού τους φακέλου και επομένως της μονιμοποίησής τους αλλά και της δυνατότητας υπηρεσιακής εξέλιξης.

  •