Τα τρία μέτωπα στα οποία μπορεί να συνεργαστεί μετεκλογικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έθεσε η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται για συγκυβέρνηση αλλά για«υπεύθυνη αντιπολίτευση», ώστε να αποφευχθούν νέες «περιπέτειες» της χώρας.

Ads

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως το κόμμα της θα φροντίσει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συνταγματικής αναθεώρησης, της αλλαγής του εκλογικού νόμου και της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για τα δημοσιονομικά. Για την κατάργηση της απλής αναλογικής ανέφερε πως απαιτούνται 200 έδρες και γι’ αυτό δεν παρέλειψε να ζητήσει ισχυρότερο ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο επόμενο Κοινοβούλιο.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο φορέας λειτουργεί ως «υποστύλωμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Φώγη Γεννηματά απάντησε σε ψηλούς τόνους λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει «θράσος» να μιλά με αυτόν τον τρόπο και τον κατηγόρησε ότι επί χρόνια συγκαλύπτει τα λάθη της διακυβέρνησης Καραμανλή και βασίζεται στην πτέρυγά του.

Όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως πλέον αποδεικνύεται η εσκεμμένη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων και απέδωσε βαρύτατες ευθύνες στον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για πλεκτάνη.

Ads

Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς τους καταγγέλλοντας πως επιλέγει εκ νέου να κινηθεί ερήμην του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου, όπως έκανε και στο Μακεδονικό.