Την ανάληψη της ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας από έναν εκ των 27 Ευρωπαίων επιτρόπων επιθυμεί, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ. Μάλιστα σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα τονίζει ότι δεν καταλαβαίνει «γιατί η Ελλάδα αντιτίθεται στην πρόταση αυτή».

Ads

 
Ένας «επίτροπος για την ανοικοδόμηση», ο οποίος θα οριζόταν μεταξύ των 27 επιτρόπων της ΕΕ, θα είχε «την κύρια ευθύνη για την προώθηση της ανάπτυξης και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στη χώρα» σημειώνει ο Ρέσλερ, στην εφημερίδα Handelsblatt. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εν λόγω επίτροπος θα συντόνιζε κυρίως τις προτάσεις των κρατών μελών για βοήθεια.
 
Ο Ρέσλερ επανέλαβε την απογοήτευσή του για την απροθυμία της Ελλάδας να αποδεχθεί τις γερμανικές προσφορές στήριξης. «Τώρα είναι ακόμη σημαντικότερο να προθυμοποιηθεί επιτέλους η Ελλάδα για περισσότερη συνεργασία» συμπλήρωσε.
 
Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της εβδομάδας είχε κυκλοφορήσει ένα έγγραφο προερχόμενο από το υπουργείο του, στο οποίο γινόταν ένας απογοητευτικός απολογισμός των πρωτοβουλιών που ανέλαβε η Γερμανία για να στηρίξει την προσπάθεια της Ελλάδας.
 
«Δεν καταλαβαίνω το γεγονός ότι από την ελληνική πλευρά αντιτίθενται σ’ αυτή την πρόταση» σημείωσε επιπλέον, για το θέμα του επιτρόπου ο Ρέσλερ. «Έχω μερικές φορές την εντύπωση πως ο ελληνικός λαός έχει συνείδηση των θυσιών που είναι απαραίτητες, αλλά οι ελληνικές ελίτ δεν θέλουν να απαρνηθούν τα προνόμιά τους» υποστήριξε.