Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Άγγελου Συρίγου, ο οποίος σε δηλώσεις του την Τρίτη (2/1) χαρακτήρισε «παρωχημένη» τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ads

Ανάμεσα στις αντιδράσεις ήταν και αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος σε ανάρτηση του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «Πλάι σε έναν Ερντογάν που προσπαθεί εδώ και καιρό να αναθεωρήσει τη Συνθήκη της Λωζάνης, ήρθε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Συρίγος να υπερθεματίζει ότι “η Συνθήκη της Λωζάνης είναι παρωχημένη και το 97% της δεν έχει καμία αξία”».

 


Το πρωί της Τετάρτης (3/1) μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Άγγελος Συρίγος προσπάθησε να καλύψει τα όσα είπε την Τρίτη (2/1) αλλά και να απαντήσει στην κριτική του Στέφανου Κασσελάκη.

Επανέλαβε πως το 97% της Συνθήκης της Λωζάνης είναι παρωχημένο και νεκρό, και το 3% που στην ουσία είναι «ζωντανό» είναι αυτό που αφορά τα σύνορα.

Ωστόσο διευκρίνισε πως δεν ζήτησε να επανασυζητηθεί η συνθήκη, ενώ σχετικά με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών είπε πως η θέση της κυβέρνησης είναι πως δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στην υπάρχουσα κατάσταση.